Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Wall: Τα macro συντηρούν την ανοδική τάση

Ανοδικά κινείται η Wall Street καθώς η ενίσχυση της παραγωγικότητας σε συνδυασμό με την υποχώρηση του δείκτη εργασιακού κόστους συντηρούν το θετικό κλίμα, αντισταθμίζοντας παράλληλα την ανοδική κίνηση των τιμών του ”μαύρου χρυσού”. Κέρδη στην Ευρώπη, διέσπασε τις 5.300 μονάδες ο DAX στη Φρανκφούρτη.

Ανοδικά κινείται η Wall Street καθώς η ενίσχυση της παραγωγικότητας σε συνδυασμό με την υποχώρηση του δείκτη εργασιακού κόστους συντηρούν το θετικό κλίμα, αντισταθμίζοντας παράλληλα την ανοδική κίνηση των τιμών του ”μαύρου χρυσού”. Κέρδη στην Ευρώπη, διέσπασε τις 5.300 μονάδες ο DAX στη Φρανκφούρτη.

Ειδικότερα, ο δείκτης παραγωγικότητας γ’ τριμήνου ενισχύεται κατά 4,7% έναντι τελευταίας μέτρησης στο 4,1%. Οι αναλυτές περίμεναν ενίσχυση του μεγέθους στο 4,5%.

Παράλληλα, στο ίδιο διάστημα υποχώρησε ο δείκτης εργασιακού κόστους κατά 1% σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο.

Εν τω μεταξύ, ενίσχυση κατά 2,2% εμφανίζουν οι βιομηχανικές παραγγελίες τον Οκτώβριο, αντιστρέφοντας την κάμψη 1,7% που είχε σημειωθεί τον προηγούμενο μήνα. Η αγορά περίμενε ενίσχυση κατά 2,3%.

Στο ενεργειακό μέτωπο, οι τιμές του ”μαύρου χρυσού” επέστρεψαν σε ανοδική τροχιά και κινούνται πάνω από το επίπεδο των 60 δολ./βαρέλι, καθώς οι χαμηλότερες του φυσιολογικού θερμοκρασίες ενισχύουν τη ζήτηση για πετρέλαιο θέρμανσης.

”Η οικονομία αναπτύσσεται με καλούς ρυθμούς και τα κέρδη θα είναι ακόμη καλύτερα λόγω της βελτίωσης της παραγωγικότητας” σχολίασε ο Al Kugel, επικεφαλής επενδυτικής στρατηγικής της Atlantic Trust/Stein Roe. ”Αυτό θα δώσει την ώθηση το επόμενο έτος καθώς οι επενδυτές είναι λίγο πιο αισιόδοξοι” πρόσθεσε.

Ενδιαφέρον εκδηλώνεται για μετοχές εταιριών του λιανικού εμπορίου, όπως οι Sears και Dillard’s Inc., αλλά και για εταιρίες όπως οι Starbucks και PepsiCo, γεγονός που, σύμφωνα με τους αναλυτές, αποτυπώνει την αισιοδοξία των επενδυτών για την πορεία της προσωπικής κατανάλωσης κατά την περίοδο των εορτών.

Ανοδικά κινείται ο τίτλος της Apple μετά την αναβάθμιση της τιμής-στόχου που θέτει η UBS σε 86 δολάρια από 74 δολάρια.

Κέρδη αποκομίζει η μετοχή της Google μετά τα θετικά σχόλια αναλυτή της Pacific Crest Securities για αύξηση των χρηστών της μηχανής αναζήτησης και την αναβάθμιση της τιμής – στόχου για τη μετοχή στα 500 δολάρια.

Θετική η εικόνα της Time Warner η οποία, σύμφωνα με τη Wall Street Journal, θα επιλέξει την υπηρεσία MSN της Microsoft ως βασικό παροχέα αποτελεσμάτων αναζήτησης στο internet. Αντίθετα, η μετοχή της Microsoft υποχωρεί.

Συγκεκριμένα, ο δείκτης Dow Jones διαμορφώνεται στις 10.910 μονάδες με κέρδη 0,70%, ο δείκτης υψηλής τεχνολογίας Nasdaq κινείται ανοδικά κατά 0,83%, στις 2.276 μονάδες και ο S&P 500 ενισχύεται κατά 0,75%, στις 1.271 μονάδες.

Ανοδικές τάσεις επικράτησαν στις βασικές ευρωπαϊκές αγορές. Ο FTSE 100 στο Λονδίνο ενισχύθηκε κατά 0,52% στις 5.538,80 μονάδες, ο DAX στη Φρανκφούρτη αποκόμισε κέρδη 0,65% στις 5.300,85 μονάδες, ενώ στο Παρίσι ο CAC 40 σημείωσε άνοδο κατά 0,57% στις 4.677,20 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v