Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τα macro βελτιώνουν το κλίμα στη Wall

Ανοδικές τάσεις δείχνουν να επικρατούν στην αμερικανική χρηματιστηριακή αγορά, με το κλίμα να βελτιώνεται λόγω της υποχώρησης των πετρελαϊκών τιμών αλλά και των στοιχείων παραγωγικότητας των αμερικανικών επιχειρήσεων που ανακοινώθηκαν νωρίτερα. Διέσπασε το φράγμα των 5.300 μονάδων ο δείκτης Dax στη Φρανκφούρτη.

Ανοδικές τάσεις δείχνουν να επικρατούν στην αμερικανική χρηματιστηριακή αγορά, με το κλίμα να βελτιώνεται λόγω της υποχώρησης των πετρελαϊκών τιμών αλλά και των στοιχείων παραγωγικότητας των αμερικανικών επιχειρήσεων που ανακοινώθηκαν νωρίτερα.

Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε το αμερικανικό Υπουργείο Εργασίας, ο δείκτης παραγωγικότητας γ’ τριμήνου ενισχύεται κατά 4,7% έναντι τελευταίας μέτρησης στο 4,1%. Οι αναλυτές περίμεναν ενίσχυση του μεγέθους στο 4,5%.

Παράλληλα, στο ίδιο διάστημα υποχώρησε ο δείκτης εργασιακού κόστους κατά 1% σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο.

Εν τω μεταξύ, υποχωρούν εκ νέου οι τιμές του ”μαύρου χρυσού” αφού αναρριχήθηκαν εχθές σε υψηλό 30 ημερών, στα 60,80 δολάρια το βαρέλι. Όμως σήμερα, το πετρέλαιο τιμάται στα 59,68 δολάρια το βαρέλι στην αγορά της Νέας Υόρκης.

Στα εταιρικά νέα, έντονη φημολογία για επικείμενο deal σε μερίδιο της AOL πυροδοτούν οι διαπραγματεύσεις μεταξύ της Time Warner και των Microsoft και Google, με τα στελέχη των εταιριών να ξεκαθαρίζουν πως πρόκειται μόνο για συμφωνίες συνεργασιών στις μηχανές αναζήτησης.

Παράλληλα, η μετοχή της Google δέχεται πιέσεις μετά από δημοσίευμα της Wall Street Journal ότι η Time Warner θα επιλέξει την υπηρεσία MSN της Microsoft ως βασικό παροχέα αποτελεσμάτων αναζήτησης στο internet.

Κέρδη της τάξεως του 2,1% καταγράφει ο τίτλος της Apple μετά την αναβάθμιση της τιμής-στόχου που θέτει η UBS σε 86 δολάρια από 74 δολάρια.

Έντονο επενδυτικό ενδιαφέρον εκδηλώνεται στη μετοχή της Sears Holdings, μετά την ανακοίνωση αποτελεσμάτων τρίτου τριμήνου που ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Συγκεκριμένα, ο δείκτης Dow Jones διαμορφώνεται στις 10.876,05 μονάδες με κέρδη 0,38%, ο δείκτης υψηλής τεχνολογίας Nasdaq κινείται ανοδικά κατά 0,51%, στις 2.269,54 μονάδες και ο S&P 500 ενισχύεται κατά 0,37%, στις 1.266,79 μονάδες.

Εν τω μεταξύ, ανοδικές τάσεις επικρατούν και στις βασικές ευρωπαϊκές αγορές, με τον δείκτη FTSE 100 του Χρηματιστηρίου του Λονδίνου να σημειώνει κέρδη 0,37% στις 5.531,60 μονάδες, τον γαλλικό δείκτη CAC 40 να ενισχύεται κατά 0,45% στις 4.671,41 μονάδες και τον δείκτη Dax του Χρηματιστηρίου της Φρανκφούρτης να διαμορφώνεται στις 5.300,22 μονάδες με κέρδη 0,63%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v