Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο ”ρελαντί” η Wall Street

Μεικτές τάσεις καταγράφονται στην αμερικανική χρηματιστηριακή αγορά στο άνοιγμα, με τους επενδυτές να επικεντρώνονται στα εταιρικά νέα και στην νέα ανοδική κίνηση του ”μαύρου χρυσού” πάνω από τα 60 δολάρια το βαρέλι.

Μεικτές τάσεις καταγράφονται στην αμερικανική χρηματιστηριακή αγορά στο άνοιγμα, με τους επενδυτές να επικεντρώνονται στα εταιρικά νέα και στην νέα ανοδική κίνηση του ”μαύρου χρυσού” πάνω από τα 60 δολάρια το βαρέλι.

Ειδικότερα, ελλείψει και άλλων μακροοικονομικών εξελίξεων, οι επενδυτές δείχνουν να προβληματίζονται με τη νέα διάσπαση των 60 δολαρίων στην τιμή του πετρελαίου, εν όψει και της ανακοίνωσης των στρατηγικών αποθεμάτων των ΗΠΑ. Ο ”μαύρος χρυσός” τιμάται στα 60,66 δολάρια το βαρέλι στη Νέα Υόρκη και στα 58,42 δολάρια στην αγορά του Λονδίνου.

”Πρόκειται για την αποκομιδή κερδών πριν από το ράλι του Άγιου Βασίλη”, τόνισε ο Marc Pado της Cantor Fitzgerald, σχολιάζοντας τόσο τη χθεσινή συνεδρίαση όσο και το κλίμα που αναμένεται να επικρατήσει εντός της εβδομάδας. ”Αν και πιστεύω ακόμη στον Άγιο Βασίλη, φαίνεται λίγο αδυνατισμένος εφέτος”, είπε με νόημα.

Στα εταιρικά νέα, με ενδιαφέρον αναμένεται η αντίδραση των μετόχων της General Motors στην είδηση της αντικατάστασης του John Devine από τον Frederick Henderson, μέχρι πρότινος επικεφαλής της GM Europe, στη θέση του οικονομικού διευθυντή και αντιπροέδρου της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Επενδυτικό ενδιαφέρον εκδηλώνεται και για τη μετοχή της Cisco Systems μετά την αναβάθμιση της σύστασης για τον τεχνολογικό κολοσσό σε overweight από neutral, από την JP Morgan.

Παράλληλα, η μετοχή της Google συνεχίζει να δέχεται πιέσεις μετά από δημοσίευμα της Wall Street Journal ότι η Time Warner θα επιλέξει την υπηρεσία MSN της Microsoft ως βασικό παροχέα αποτελεσμάτων αναζήτησης στο internet.

Συγκεκριμένα, ο δείκτης Dow Jones διαμορφώνεται στις 10.855,05 μονάδες με απώλειες 0,02%, ο δείκτης υψηλής τεχνολογίας Nasdaq κινείται ανοδικά κατά 0,14%, στις 2.263,54 μονάδες και ο S&P 500 ενισχύεται κατά 0,03%, στις 1.264,79 μονάδες.

Εν τω μεταξύ, μεικτές τάσεις παρουσιάζουν και οι βασικές ευρωπαϊκές αγορές, με τον δείκτη FTSE 100 του Χρηματιστηρίου του Λονδίνου να σημειώνει κέρδη 0,22% στις 5.550,60 μονάδες, τον γαλλικό δείκτη CAC 40 να ενισχύεται κατά 0,06% στις 4.680,41 μονάδες και τον δείκτη Dax του Χρηματιστηρίου της Φρανκφούρτης να διαμορφώνεται στις 5.294,08 μονάδες με απώλειες 0,12%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v