Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Wall: Απώλειες παρά την πτώση του πετρελαίου

Απώλειες κατέγραψε η Wall Street, παρά την υποχώρηση που σημείωσαν οι πετρελαϊκές τιμές μετά τα στοιχεία για τα αποθέματα, με τους αναλυτές να επισημαίνουν ότι οι επενδυτές αποτιμούν την άνοδο των τελευταίων εβδομάδων και τις προοπτικές των επιτοκίων. Πτώση στην Ευρώπη.

Απώλειες κατέγραψε η Wall Street, παρά την υποχώρηση που σημείωσαν οι πετρελαϊκές τιμές μετά τα στοιχεία για τα αποθέματα, με τους αναλυτές να επισημαίνουν ότι οι επενδυτές αποτιμούν την άνοδο των τελευταίων εβδομάδων και τις προοπτικές των επιτοκίων. Πτώση στην Ευρώπη.

Ειδικότερα, η προσοχή των επενδυτών στρέφεται στη συνεδρίαση της Fed την επόμενη εβδομάδα με την πλειοψηφία να αναμένει νέα αύξηση των επιτοκίων, γεγονός που αποτυπώθηκε σήμερα στην πτωτική κίνηση μετοχών χρηματοοικονομικών εταιριών όπως οι Bank of America και Citigroup.

”Θεωρώ ότι έχουμε ”κολλήσει” σε ένα συγκεκριμένο εύρος διακύμανσης. Η αγορά δεν μπορεί να διασπάσει το επίπεδο των 11.000 μονάδων. Βραχυπρόθεσμα αυτό φαίνεται απίθανο” σχολίασε ο Jay Suskind, της Ryan, Beck & Co..

Σύμφωνα με τον Paul Nolte, διευθυντή επενδύσεων της Hinsdale Associates, η άνοδος που έχουν σημειώσει οι αποδόσεις των ομολόγων καθιστούν λιγότερο ελκυστικές τις τοποθετήσεις σε μετοχές.

Εν τω μεταξύ, η καταναλωτική πίστη Οκτωβρίου σημείωσε αναπάντεχη πτώση κατά 4% ή 7,2 δισ. δολάρια, τη στιγμή που η εκτίμηση της αγοράς έκανε λόγο για ενίσχυση κατά 5 δισ. δολάρια.

Στο ενεργειακό μέτωπο, η τιμή του αργού πετρελαίου πέρασε σε πτωτική τροχιά και ”έκλεισε” στα 59,21 δολ./βαρέλι, με αφορμή την αύξηση των στρατηγικών αποθεμάτων που ανακοινώθηκε.

Η υποχώρηση του ”μαύρου χρυσού” επηρέασε αρνητικά τίτλους πετρελαϊκών εταιριών όπως η Exxon Mobil.

Πιέσεις δέχθηκαν μετοχές του κλάδου ημιαγωγών με την Intel να δίνει τον αρνητικό τόνο, ενόψει των αναθεωρημένων μεγεθών τριμήνου.

Απώλειες κατέγραψε η μετοχή της General Motors, μετά την είδηση της αντικατάστασης του John Devine από τον Frederick Henderson, μέχρι πρότινος επικεφαλής της GM Europe, στη θέση του οικονομικού διευθυντή και αντιπροέδρου της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Υποχώρησε η μετοχή της Microsoft μετά την είδηση ότι η Ν. Κορέα επέβαλε στον κολοσσό της πληροφορικής πρόστιμο για παραβίαση των ρυθμίσεων περί ανταγωνισμού.

Κέρδη αποκόμισε ο τίτλος της Cisco Systems μετά την αναβάθμιση της σύστασης για τον τεχνολογικό κολοσσό σε overweight από neutral, από την JP Morgan.

To δικαίωμα του ΟΤΕ ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση στα 10,53 δολάρια, υποχωρώντας κατά 0,19%, ενώ πτώση κατά 0,60% κατέγραψε το ADR της Εθνικής, στα 8,23 δολάρια. Ανοδος 0,18% για το δικαίωμα της 3Ε, στα 27,45 δολάρια.

Συγκεκριμένα, ο δείκτης Dow Jones διαμορφώθηκε στις 10.810,91 μονάδες με απώλειες 0,42% ο δείκτης υψηλής τεχνολογίας Nasdaq σημείωσε πτώση κατά 0,39%, στις 2.252,01 μονάδες και ο S&P 500 υποχώρησε κατά 0,50%, στις 1.257,37 μονάδες.

Πτωτικές τάσεις επικράτησαν τελικά στις βασικές ευρωπαϊκές αγορές. Ο FTSE 100 στο Λονδίνο υποχώρησε κατά 0,18% στις 5.528,80 μονάδες, ο DAX στη Φρανκφούρτη κατέγραψε απώλειες 0,64% στις 5.266,75 μονάδες, ενώ στο Παρίσι ο CAC 40 διαμορφώθηκε στις 4.660,58 μονάδες με πτώση 0,36%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v