Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πιέσεις στη Wall λόγω πετρελαίου

Πιέσεις δέχεται η Wall Street, καθώς η ανοδική κίνηση των πετρελαϊκών τιμών επιβαρύνει το κλίμα, ενώ οι επενδυτές προχωρούν σε επιλεκτικές κινήσεις σε μεμονωμένες μετοχές με ειδήσεις. Μικρά κέρδη στην Ευρώπη.

Πιέσεις δέχεται η Wall Street, καθώς η ανοδική κίνηση των πετρελαϊκών τιμών επιβαρύνει το κλίμα, ενώ οι επενδυτές προχωρούν σε επιλεκτικές κινήσεις σε μεμονωμένες μετοχές με ειδήσεις. Μικρά κέρδη στην Ευρώπη.

Ειδικότερα, το αργό πετρέλαιο στην αγορά της Ν. Υόρκης κινείται στο επίπεδο των 60 δολ./βαρέλι αποκομίζοντας κέρδη της τάξης του 1% καθώς οι χαμηλές θερμοκρασίες ενισχύουν τη ζήτηση για καύσιμα και πετρέλαιο θέρμανσης.

Παράλληλα, αναλυτές επισημαίνουν ότι οι πιέσεις που δέχονται την τελευταία εβδομάδα οι μετοχές στις διεθνείς αγορές οφείλονται σε ανησυχίες για τις αυξήσεις επιτοκίων από τη Federal Reserve και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Κέρδη αποκομίζει η μετοχή της Toll Brothers, η οποία αν και ανακοίνωσε αύξηση καθαρών κερδών της τάξεως του 72% και αύξηση εσόδων κατά 40% στο τέταρτο οικονομικό τρίμηνο, προειδοποίησε ότι ενδέχεται να χάσει τους στόχους κερδοφορίας του 2006 και του 2007.

Σύμφωνα με τους αναλυτές, η προειδοποίηση της Toll Brothers δημιουργεί ανησυχίες για τη γενικότερη πορεία της αγοράς κατοικιών.

Πτωτικά κινείται ο τίτλος της McDonald’s καθώς οι πωλήσεις της εταιρίας για το διάστημα του Νοεμβρίου δεν φαίνεται να ικανοποιούν.

Απώλειες καταγράφει η μετοχή της Texas Instruments παρά τη βελτίωση των προβλέψεών της για τα κέρδη τετάρτου τριμήνου του έτους.

Αρνητική η εικόνα της Xilinx η οποία επίσης αναθεώρησε ανοδικά τις προβλέψεις της για την κερδοφορία του τρέχοντος τριμήνου.

Συγκεκριμένα, ο δείκτης Dow Jones διαμορφώνεται στις 10.775 μονάδες υποχωρώντας κατά 0,33%, ο δείκτης υψηλής τεχνολογίας Nasdaq κινείται πτωτικά κατά 0,28%, στις 2.245 μονάδες και ο S&P 500 καταγράφει απώλειες 0,13%, στις 1.255 μονάδες.

Με κέρδη ”έκλεισαν” οι βασικές ευρωπαϊκές αγορές που κατάφεραν να καλύψουν τις απώλειες που σημείωναν. Ο FTSE 100 στο Λονδίνο ενισχύθηκε οριακά κατά 0,04% στις 5.531,10 μονάδες, ο DAX στη Φρανκφούρτη σημείωσε άνοδο κατά 0,38% στις 5.286,75 μονάδες, ενώ στο Παρίσι ο CAC 40 αποκόμισε κέρδη 0,20% στις 4.669,93 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v