Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Διατηρείται το θετικό κλίμα στη Wall λόγω macro

Σε ανοδική τροχιά παραμένει η Wall Street, η οποία αντλεί ”δύναμη” τόσο από τα καλά νέα για τις νέες αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας και την παραγωγικότητα όσο και από τις ανακοινώσεις εταιριών του λιανεμπορίου για τις πωλήσεις Οκτωβρίου. Σημαντικά κέρδη για τις ευρωαγορές.

Σε ανοδική τροχιά παραμένει η Wall Street, η οποία αντλεί ”δύναμη” τόσο από τα καλά νέα για τις νέες αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας και την παραγωγικότητα όσο και από τις ανακοινώσεις εταιριών του λιανεμπορίου για τις πωλήσεις Οκτωβρίου. Σημαντικά κέρδη για τις ευρωαγορές.

Ειδικότερα, οι αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας που συμπληρώθηκαν την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 29 Οκτωβρίου ανέρχονται σε 323.000, έναντι 328.000 αιτήσεων την προηγούμενη εβδομάδα, με την αγορά να περιμένει ενίσχυση στις 330.000 αιτήσεις.

Εν τω μεταξύ, η παραγωγικότητα των αμερικανικών επιχειρήσεων επιταχύνθηκε στο 4,1% στο τρίτο τρίμηνο, τη στιγμή που υποχώρησε κατά 0,5% το εργατικό κόστος στο ίδιο διάστημα.

Σημαντική υποχώρηση ωστόσο εμφάνισαν οι βιομηχανικές παραγγελίες το Σεπτέμβριο, καθώς καταγράφουν μηνιαία υποχώρηση 1,7% έναντι εκτιμήσεων για υποχώρηση κατά 1%.

Στο μέτωπο του ”μαύρου χρυσού” οι τιμές του προϊόντος στην αγορά της Ν. Υόρκης ενισχύονται στα επίπεδα των 61 δολαρίων ανά βαρέλι με τους αναλυτές να επισημαίνουν ότι η αδυναμία καθοδικής διάσπασης των 58 δολαρίων δείχνει ότι βρισκόμαστε σε μια νέα φάση ανόδου, προσθέτοντας ότι ”οι τιμές μάλλον έπιασαν πάτο”.

Κέρδη αποκομίζει η μετοχή της Merck μετά την είδηση ότι η φαρμακοβιομηχανία κέρδισε δικαστική διαμάχη που αφορούσε το ενδεχόμενο το σκεύασμά της Vioxx να ευθύνεται για καρδιακό επεισόδιο ασθενή που το χρησιμοποιούσε.

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος βρίσκονται εταιρίες του λιανικού εμπορίου. Ανοδικά κινείται ο τίτλος της Wal Mart μετά την ανακοίνωση της μεγαλύτερης εταιρίας λιανικών πωλήσεων στον κόσμο, ότι οι πωλήσεις ιδίων καταστημάτων ενισχύθηκαν κατά 4,3% τον Οκτώβριο.

Θετική εικόνα εμφανίζουν και οι μετοχές των Target Corp., Abercrombie και Fitch.

Πτωτικά κινούνται οι τίτλοι των TJX και Dollar General Corp. που οι πωλήσεις των οποίων δεν ικανοποίησαν.

Έντονες ανοδικές τάσεις εμφανίζει και η μετοχή της Qualcomm μετά την ανακοίνωση αποτελεσμάτων που ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Πτωτικά κινείται η μετοχή της Comcast τα μεγέθη τριμήνου της οποίας διαμορφώθηκαν χαμηλότερα των προβλέψεων των αναλυτών.

Συγκεκριμένα, ο δείκτης Dow Jones διαμορφώνεται στις 10.534 μονάδες με κέρδη 0,59%, ο δείκτης υψηλής τεχνολογίας Nasdaq κινείται ανοδικά κατά 0,85%, στις 2.162 μονάδες και ο S&P 500 ενισχύεται κατά 0,53%, στις 1.221 μονάδες.

Σημαντικά κέρδη αποκόμισαν οι βασικές ευρωπαϊκές αγορές. Ο FTSE 100 στο Λονδίνο ενισχύθηκε κατά 1,37% στις 5.431,90 μονάδες, ο DAX στη Φρανκφούρτη σημείωσε άνοδο κατά 1,13% στις 5.011,00 μονάδες ενώ στο Παρίσι ο CAC 40 διαμορφώθηκε στις 4.502,02 μονάδες με κέρδη 1,63%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v