Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οριακή άνοδος με νέο ρεκόρ για Dow Jones

Οι καλύτερες των αναμενόμενων λιανικές πωλήσεις στις ΗΠΑ οδήγησαν σε έβδομο διαδοχικό  ιστορικό υψηλό τον Dow Jones. Επανήλθαν σε ανοδική τροχιά S&P και Nasdaq. Μικτά πρόσημα στις ευρωαγορές.

Οι καλύτερες των αναμενόμενων λιανικές πωλήσεις στις ΗΠΑ οδήγησαν σε έβδομο διαδοχικό ιστορικό υψηλό τον Dow Jones. Επανήλθαν σε ανοδική τροχιά S&P και Nasdaq. Μικτά πρόσημα στις ευρωαγορές.

Εννέα διαδοχικές ανοδικές συνεδριάσεις συμπλήρωσε ο Dow ενώ ο δείκτης S&P βρίσκεται σε απόσταση μόλις 11 μονάδων από νέα ιστορικά υψηλά.

Η μεγαλύτερη αύξηση των τελευταίων πέντε μηνών στις λιανικές πωλήσεις τον Φεβρουάριο τόνωσαν το αγοραστικό ενδιαφέρον των επενδυτών στη Wall. Αναλυτικά, οι πωλήσεις του αμερικανικού εμπορίου ενισχύθηκαν 1,1% τον Φεβρουάριο έναντι αύξησης μόλις 0,1% τον προηγούμενο μήνα και πρόβλεψης για αύξηση 0,5% από τους αναλυτές.

Αξιόλογη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές του λιανικού εμπορίου στη Wall με τον τίτλο της Best Buy να κερδίζει 3,3% και τη Nike υψηλότερα 2,55%.

Επιπλέον η μετοχή της Walgreen Co. λίγο πριν το πέρας της συνεδρίασης ενισχυόταν 4,3%, σε υψηλό Ιουλίου 2011 μετά την αναβάθμιση της αξιολόγησης του τίτλους από την UBS.

Στον δείκτη S&P, πιέσεις ασκήθηκαν σήμερα στους κλάδους τηλεπικοινωνιών, ενέργειας και πρώτων υλών με τη μετοχή της Cliffs Natural Resources να πρωταγωνιστεί στις απώλειες (-4,8%). Πτώση 4,6% για τον τίτλο της Valero Energy και 3,1% για την Tesoro Corp.

Όπως σημειώνει ο αναλυτής της Palisade Capital Management, Dan Veru, “Όλα τα οικονομικά στοιχεία είναι θετικά. Ακόμα και αν υπάρξει μια παύση της ανοδικής τάσης στην αγορά ή ακόμα και διόρθωση στους δείκτες, η διόρθωση δεν θα να είναι ιδιαίτερα βαθιά καθώς πολλοί επενδυτές περιμένουν την ευκαιρία να τοποθετηθούν στη Wall.

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου υποχώρησε 0,25% στα 92,31 δολάρια ανά βαρέλι, και η τιμή του χρυσού κινήθηκε πτωτικά 0,2% στα 1.588 δολ./oz.

Λίγο πριν από το πέρας της συνεδρίασης, το δικαίωμα της Εθνικής υποχωρούσε 1,8% στο 1,06 δολ. ενώ το δικαίωμα της σημείωνε άνοδο 3% στα 27,65 δολάρια.

Στη Wall, ο Dow ενισχύθηκε μόλις 0,04%, στις 14.455,28 μονάδες. Ο S&P κινήθηκε υψηλότερα 0,13%, κλείνοντας στις 1.554,52 μονάδες και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq έκλεισε με κέρδη 0,09% στις 3.245,12 μονάδες.

Στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού, η άνοδος στα ιταλικά επιτόκια στην πρώτη δημοπρασία ομολόγων μετά την υποβάθμιση της οικονομίας από τη Fitch, αν και αναμενόμενη, έχει αρνητικές επιδράσεις στις ευρωπαϊκές συναλλαγές. Η σταθεροποίηση της Wall Street πάντως περιόρισε την πτώση το απόγευμα.

Ο δείκτης MIB στο Μιλάνο υποχώρησε 1,74%, ενώ ο δείκτης FTSE κινήθηκε πτωτικά 0,44% κλείνοντας στις 6.482 μονάδες, ο DAX ενισχύθηκε 0,06% στις 7.964 μονάδες, και ο CAC έκλεισε με άνοδο 0,1% στις 3.836 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v