Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε "περισυλλογή" η Wall μετά τα ρεκόρ

Με το ερώτημα "bull market ή παράλογη μανία;" να κυριαρχεί στην Wall, οι αγοραστικές διαθέσεις περιορίζονται και οι δείκτες κινούνται με επιφυλάξεις. Σε πολυετή χαμηλά ο Vix. "Επαναφορά" χρυσού προς τα $1.600.

Ελαφρώς χαμηλότερα κινούνται οι βασικοί δείκτες στο αμερικανικό χρηματιστήριο, καθώς τα επάλληλα ρεκόρ της Wall Street προκαλούν το ερώτημα αν η αγορά βρίσκεται εν μέσω ενός βιώσιμου ράλι τιμών ή σε μια παράλογη αγοραστική μανία που θα καταλήξει σε διολίσθηση.

Ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί 0,05% στις 14.440 μονάδες, ο S&P εμφανίζει πτώση 0,27% στις 1.552 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κινείται 0,43% χαμηλότερα στις 3.239 μονάδες.

Ο δείκτης S&P 500 ενισχύθηκε χθες 0,3% κι έκλεισε στις 1.556 μονάδες, μόλις 7 μονάδες κάτω από το ιστορικό ρεκόρ του. Ο δείκτης Dow Jones κατέκτησε το 5ο ρεκόρ, διατηρώντας το ανοδικό σερί κατάκτησης ιστορικών υψηλών που έχει ξεκινήσει από την περασμένη εβδομάδα.

Ο δείκτης μεταβλητότητας Vix έκλεισε χθες με πτώση 8,18% στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Φεβρουάριο 2007. Ο «δείκτης φόβου» έχει υποχωρήσει 36% στο τελευταίο 12μηνο.

Από το οικονομικό μέτωπο, δεν έχει προγραμματιστεί στατιστική ανακοίνωση. Με ενδιαφέρον παρακολουθούν οι επενδυτές τις εξελίξεις γύρω από τις συνομιλίες για τις αυτόματες περικοπές στον αμερικανικό προϋπολογισμό.

Από το επιχειρηματικό μέτωπο, η μετοχή της Costco Wholesale ενισχύεται 1,4% μετά την ανακοίνωση αύξηση καθαρών κερδών 39%.

Η BlackBerry κερδίζει 1% μετά τις δηλώσεις του επικεφαλής της Lenovo ότι θα ήταν λογική μια συμφωνία εξαγοράς της BlackBerry.

Οριακές κινήσεις επικρατούν στους περισσότερους δείκτες των ευρωαγορών, με πιέσεις στις μετοχές του τραπεζικού κλάδου.

Ο δείκτης FTSE έκλεισε με άνοδο 0,11% στις 6.511 μονάδες, ο DAX 0,23% χαμηλότερα στις 7.966 μονάδες, ενώ ο CAC με ανεπαίσθητη άνοδο στις 3.840 μονάδες.

Σημαντικό αγοραστικό ενδιαφέρον εκδηλώνεται για τον χρυσό, που επανέρχεται στα 1.600 δολάρια, καθώς οι πρόσφατες πτώσεις στις τιμές προσελκύουν αγοραστές.

Το συμβόλαιο Απριλίου του πολυτίμου μετάλλου κερδίζει 14 δολ. ή 0,89% στα 1.592 δολ. στο New York Mercantile Exchange.

Το συμβόλαιο του πετρελαίου κερδίζει 0,96% στα 92,94 δολάρια ανά βαρέλι.



ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v