Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τα στατιστικά περιορίζουν την διόρθωση στην Wall

Η ανέλπιστα μεγάλη αύξηση στις λιανικές πωλήσεις του Φεβρουαρίου περιορίζει την -αναμενόμενη μετά τα ρεκόρ- διόρθωση και σταθεροποιεί τη Wall. Μικτή εικόνα στις ευρωαγορές, κέρδη για χρυσό και πετρέλαιο.

Η ανέλπιστα μεγάλη αύξηση στις λιανικές πωλήσεις του Φεβρουαρίου περιορίζει την, απαραίτητη μετά τα ρεκόρ, διόρθωση και δημιουργεί σταθεροποιητική εικόνα στους χρηματιστηριακούς δείκτες της Wall Street.

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται ανεπαίσθητα στις 14.458 μονάδες, ο S&P κινείται 0,1% υψηλότερα στις 1.555 μονάδες, ενώ ο Nasdaq ενισχύεται 0,11% στις 3.246 μονάδες.

Οι λιανικές πωλήσεις αυξήθηκαν έντονα τον Φεβρουάριο στις ΗΠΑ. Οι πωλήσεις του αμερικανικού εμπορίου αυξήθηκαν 1,1%, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του υπουργείου Εμπορίου. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη άνοδο 5 μηνών. Οι αναλυτές περίμεναν αύξηση 0,5%. Τον Ιανουάριο οι πωλήσεις του λιανεμπορίου είχαν ενισχυθεί μόλις 0,1%.

Τα στοιχεία για το λιανεμπόριο αποτελούν σημαντικό κομμάτι της αμερικανικής οικονομίας και η ανέλπιστα μεγάλη άνοδος επιτείνει την αισιοδοξία για τη βιωσιμότητα της οικονομικής ανάκαμψης.

Η Wall Street είχε μικτή εμφάνιση χθες, καθώς οι αγορές «ξεκουράζονται» μετά την επίτευξη ιστορικών υψηλών. Ο S&P 500 παρέμεινε σε απόσταση μόλις 14 μονάδων από το ιστορικό ρεκόρ του.

Από το επιχειρηματικό πεδίο, η μετοχή της Express υποχωρεί 4,7% μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων τριμήνου, ενώ η Men’s Wearhouse κερδίζει 1,13%.

Η Google ανακοίνωσε ότι θα πληρώσει 7 εκατ. δολ. σε συμβιβασμό για συγκέντρωση προσωπικών στοιχείων χωρίς άδεια και η μετοχή της αντιδρά με πτώση.

Η άνοδος στα ιταλικά επιτόκια στην πρώτη δημοπρασία ομολόγων μετά την υποβάθμιση της οικονομίας από τη Fitch, αν και αναμενόμενη, έχει αρνητικές επιδράσεις στις ευρωπαϊκές συναλλαγές. Η σταθεροποίηση της Wall Street πάντως περιόρισε την πτώση το απόγευμα.

Ο δείκτης MIB στο Μιλάνο υποχωρησε 1,74%, ενώ ο δείκτης FTSE υποχωρησε 0,44% κλείνοντας στις 6.482 μονάδες, ο DAX ενισχύθηκε 0,06% στις 7.964 μονάδες, και ο CAC έκλεισε με άνοδο 0,1% στις 3.836 μονάδες.

Τα ασιατικά χρηματιστήρια υποχώρησαν, με μεγάλες απώλειες στη Σαγκάη λόγω φόβων για τις οικονομικές προοπτικές της Κίνας.

Το συμβόλαιο Απριλίου του πετρελαίου υποχωρεί 0,36% στα 92,15 δολ. ανά βαρέλι. Το συμβόλαιο του χρυσού υποχωρεί 0,36% στα 1.586 δολάρια ανά ουγκιά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v