Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κέρδη στο νήμα για τον Dow Jones

Έκτο διαδοχικό ιστορικό υψηλό για τον Dow. Τερμάτισε στην έβδομη συνεδρίαση το ανοδικό σερί του S&P. Πτώση για Nasdaq. Παραμένει ο προβληματισμός για τον αμερικανικό προϋπολογισμό. Σε υψηλό 2 εβδομάδων ο χρυσός.

Έκτο διαδοχικό ιστορικό υψηλό για τον Dow. Τερμάτισε στην έβδομη συνεδρίαση το ανοδικό σερί του S&P. Πτώση για Nasdaq. Σε υψηλό 2 εβδομάδων ο χρυσός.

Αναλυτικά, το επενδυτικό ενδιαφέρον παρέμεινε και σήμερα επικεντρωμένο στις διαπραγματεύσεις για τον αμερικανικό προϋπολογισμό καθώς έντονες είναι οι ανησυχίες ότι η εγχώρια οικονομία θα οδηγηθεί σε ύφεση σε περίπτωση πλήρους εφαρμογής των αυτόματων περικοπών στις δαπάνες.

Σημειώνεται ότι σήμερα οι Ρεπουμπλικανοί κατέθεσαν πρόταση για μείωση των δαπανών κατά 528 δισ. δολάρια το δημοσιονομικό έτος 2014 και κατά 69 δισ. το 2016 για να επιτευχθεί μηδενισμός του δημοσιονομικού ελλείμματος εντός της δεκαετίας.

Στο εταιρικό μέτωπο, η μετοχή της Apple υποχώρησε 2,16% μετά τις προειδοποιήσεις των αναλυτών ότι ο όμιλος ενδέχεται να χάσει το μερίδιο του στην αγορά “tablet” μετά την επενδυτική επίθεση από τη Google.

Στον αντίποδα, η μετοχή της Costco ενισχύθηκε 1,3% μετά την ανακοίνωση καλύτερων των αναμενόμενων εταιρικών αποτελεσμάτων στο β’ τρίμηνο καθώς τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν κατά 39%.

Παρά τη σημερινή ήπια πτώση σε S&P και Nasdaq, ο αναλυτής της North Coast Asset Management LLC, Frank Ingarra τόνισε ότι «η αγορά βρίσκεται σε ένα ιδιαίτερο σημείο όπου πολλοί επενδυτές δεν έχουν τοποθετηθεί ακόμη. Μόλις δουν μια αξιόλογη ανοδική κίνηση τότε θα βιαστούν να τοποθετηθούν προκειμένου να μην χάσουν το νέο άλμα προς τα πάνω».

Σημειώνεται ότι ο δείκτης S&P έκλεισε τη Δευτέρα σε υψηλό αντίστοιχο του Οκτωβρίου 2007 και σε απόσταση μόλις εννέα μονάδων από το νέο ιστορικό υψηλό.

Επιπλέον ο δείκτης μεταβλητότητας (ή κινδύνου) VIX υποχώρησε τη Δευτέρα σε χαμηλό άνω των έξι ετών.

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου ενισχύθηκε 0,5% στα 92,50 δολάρια ανά βαρέλι, και η τιμή του χρυσού κινήθηκε ανοδικά 0,95% στα 1.593 δολ./oz.

Λίγο πριν από το πέρας της συνεδρίασης, το δικαίωμα της Εθνικής υποχωρούσε 4,3% στο 1,11 δολ. και το δικαίωμα της σημείωνε πτώση 1,45% στα 25,91 δολάρια.

Στη Wall, ο Dow ενισχύθηκε μόλις 0,02%, στις 14.450,06 μονάδες. Ο S&P κινήθηκε χαμηλότερα 0,24%, κλείνοντας στις 1.552,48 μονάδες και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq έκλεισε με απώλειες 0,32% στις 3.242327 μονάδες.

Οριακές κινήσεις επικράτησαν στους περισσότερους δείκτες των ευρωαγορών, με πιέσεις στις μετοχές του τραπεζικού κλάδου.

Ο δείκτης FTSE έκλεισε με άνοδο 0,11% στις 6.511 μονάδες, ο DAX 0,23% χαμηλότερα στις 7.966 μονάδες, ενώ ο CAC με ανεπαίσθητη άνοδο στις 3.840 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v