Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σταθεροποίηση της Wall στον ρυθμό των Q4

Μικτή, σταθεροποιητική εικόνα εμφανίζει η Wall Street μετά την αναρρίχηση του S&P 500 σε υψηλό 5ετίας. Άνοιξε τον "χορό" των τραπεζικών Q4 η Wells Fargo. Διττά μηνύματα από Ιαπωνία-Κίνα, σταθεροποίηση ευρωαγορών.

Μικτή, σταθεροποιητική εικόνα εμφανίζουν οι βασικοί δείκτες στο αμερικανικό χρηματιστήριο μετά την αναρρίχηση του Standard & Poor’s 500 σε υψηλό 5ετίας στην προηγούμενη συνεδρίαση.

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 0,07% στις 13.480 μονάδες, ο S&P εμφανίζει πτώση 0,08%στις 1471 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κινείται 0,02% χαμηλότερα στις 3.120 μονάδες.

Στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος βρίσκεται η ανακοίνωση των εταιρικών αποτελεσμάτων Q4, που αρχίζει να «φορτσάρει» με την ανακοίνωση των πρώτων μεγεθών από μεγάλη τράπεζα.

Οι επιρροές από τις διεθνείς αγορές είναι μικτές, καθώς η θετική αντίδραση από το ιαπωνικό πρόγραμμα 116 δισ. δολ. για την τόνωση της οικονομίας ισορροπεί με τους φόβους ότι η Κίνα θα περιορίσει την νομισματική χαλάρωση μετά την αύξηση του πληθωρισμού 2,5%.

Στις ευρωαγορές, τα πρωινά αρνητικά πρόσημα βελτιώθηκαν μετά την μείωση του κόστους δανεισμού της Ιταλίας σε δημοπρασία εντόκων και οι βασικοί δείκτες έκλεισαν σταθεροποιητικά.

Ο δείκτης FTSE ενισχύθηκε 0,2% στις 6.114 μονάδες, ο DAX σταθεροποιήθηκε στις 7.713 μονάδες, ενώ ο CAC έκλεισε αμετάβλητος στις 3.706 μονάδες.

Στην Wall Street, από το στατιστικό μέτωπο ανακοινώθηκε ότι το εμπορικό έλλειμμα των ΗΠΑ διευρύνθηκε 15,8% στα 48,7 δισ. δολ. τον Νοέμβριο και ανήλθε στα υψηλότερα επίπεδα από τον Απρίλιο. Οι εισαγωγές αυξήθηκαν 3,8% στα 231,3 δισ. δολ. ενώ οι εξαγωγές αυξήθηκαν 1% στα 182,6 δισ. δολ. Η ανακοίνωση έχει μικρή επίδραση στην επενδυτική ψυχολογία.

Από το επιχειρηματικό μέτωπο, η Wells Fargo άνοιξε τον χορό των μεγάλων τραπεζικών αποτελεσμάτων, ανακοινώνοντας αύξηση 24% στα κέρδη δ΄ τριμήνου στο ρεκόρ των 5,09 δισ. δολ. ή 91 σεντς ανά μετοχή. Ο τίτλος πάντως υποχωρεί εξαιτίας της μείωσης του καθαρού περιθωρίου επιτοκιακού κέρδους.

Στον τραπεζικό κλάδο επίσης, η American Express ενισχύεται μετά την ανακοίνωση περικοπών 5.400 θέσεων εργασίας.

Και η μετοχή της Ford Motor πάντως ενισχύεται 1,2% μετά την ανακοίνωση προσλήψεων 2.200 μόνιμων υπαλλήλων.

Η Chevron ενισχύεται 0,8% μετά την πρόβλεψη για «αισθητά» αυξημένα κέρδη στο δ΄ τρίμηνο.

Με άνοδο 10% αντιδρά η μετοχή της Best Buy Co. στο αμερικανικό χρηματιστήριο, αποκομίζοντας τα μεγαλύτερα κέρδη στον δείκτη S&P 500, καθώς ανακοίνωσε καλύτερες των αναμενόμενων πωλήσεις κατά την εορταστική περίοδο.

Στις υπόλοιπες αγορές, το συμβόλαιο του χρυσού διορθώνει 1,3% στα 1.656 δολ. ανά ουγκιά, μετά το χθεσινό ράλι τιμών 1,4%.

Το συμβόλαιο του πετρελαίου υποχωρεί 0,56% στα 93,26 δολ. ανά βαρέλι.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v