Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η American Express απολύει 5.400 εργαζομένους

Η American Express ανακοίνωσε ότι προχωρά σε 5.400 απολύσεις, που αντιστοιχεί σε μείωση του εργατικού της δυναμικού κατά 8,5%. Η κίνηση αυτή επέφερε εφάπαξ κόστος 400 εκατ. δολ. που επηρέασε τα αποτελέσματα 4ου τριμήνου.

Η American Express απολύει 5.400 εργαζομένους
Η American Express ανακοίνωσε ότι προχωρά σε 5.400 απολύσεις, που αντιστοιχεί σε μείωση του εργατικού της δυναμικού κατά 8,5%. Η εταιρεία διευκρινίζει ότι αυτή η αναδιάρθρωση του τρόπου λειτουργίας θα επιφέρει εφάπαξ κόστος 400 εκατ. δολ. που καταγράφεται το τέταρτο τρίμηνο του έτους και μείωσε την κερδοφορία του συγκεκριμένου τριμήνου κατά το ήμισυ.

Συγκεκριμένα, η AmEx ανακοίνωσε για το τέταρτο τρίμηνο κέρδη ύψους 637 εκατ. δολ. ή 56 σεντ ανά μετοχή για το τέταρτο τρίμηνο. Χωρίς τις εφάπαξ χρεώσεις όμως, τα κέρδη θα άγγιζαν τα 1,2 δισ. δολ.

«Η κίνηση αυτή δεν καθοδηγείται από το μακροοικονομικό περιβάλλον» διευκρίνισε ο διευθύνων σύμβουλος Keneth Cherenault συμπληρώνοντα ςότι η ετιαρεία θα προσλάβει ορισμένους νέους υπαλλήλους και θα αυξήσει τις επενδύσεις της στην online εξυπηρέτηση πελατών.

Παρά τις απολύσεις άλλωστε, η εταιρεία προβλέπει μέσα ετήσια αύξηση του λειτουργικού της κόστους κατά 3%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v