Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε αναζήτηση κατεύθυνσης η Wall Street

Τα καλά στοιχεία από την κατασκευαστική αγορά σβήνουν τις αρχικές ήπιες απώλειες στην Wall Street και δημιουργούν μικτά πρόσημα στους βασικούς δείκτες. Στο επίκεντρο FedEx, Apple και Dole. Πτώση σε Ασία και Ευρώπη.

Τα καλά στοιχεία από την κατασκευαστική αγορά σβήνουν τις αρχικές ήπιες απώλειες στην Wall Street και δημιουργούν μικτά πρόσημα στους βασικούς δείκτες.

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύται 0,18% στις 13.579 μονάδες, ο S&P κινείται 0,01% υψηλότερα στις 1.461 μονάδες, ενώ ο Nasdaq εμφανίζει άνοδο 0,21% στις 3.179 μονάδες.

Το αμερικανικό χρηματιστήριο έκλεισε χθες με πτώση για πρώτη φορά σε πέντε συνεδριάσεις, «διορθώνοντας» μετά την κατάκτηση πολυετών υψηλών την περασμένη εβδομάδα.

Μεγάλο ενδιαφέρον συγκεντρώνει η ανακοίνωση της επιχείρησης παράδοσης δεμάτων FedEx, που θεωρείται «βαρόμετρο» της οικονομικής δραστηριότητας στις ΗΠΑ. Η εταιρία υποβάθμισε τους στόχους για το οικονομικό έτος 2013, καθώς περιμένει μείωση κερδών σε σχέση με πέρσι.

Η μετοχή της Dole Food Co. αντιδρά με εκτίναξη 5,8% στην ανακοίνωση πώλησης δύο επιχειρήσεων στην ιαπωνική Itochu έναντι 1,7 δισ. δολ.

Ο τίτλος της Advanced Micro Devices αντιδρά με πτώση 4% στην παραίτηση του οικονομικού διευθυντή του ομίλου.

Στο επίκεντρο παραμένει και η μετοχή της Apple, που έκλεισε χθες σε τιμή ρεκόρ, σε απόσταση αναπνοής από τα 700 δολάρια.

Από το στατιστικό μέτωπο, ανακοινώθηκε ότι το έλλειμμα του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών των ΗΠΑ συρρικνώθηκε το Q2 περισσότερο από τις προβλέψεις των αναλυτών, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε το υπουργείο Εμπορίου. Συγκεκριμένα, το έλλειμμα συρρικνώθηκε κατά 12% στα 117,41 δισ. δολάρια από 133,6 δισ. δολάρια το προηγούμενο τρίμηνο

Οι traders παρακολουθούν επίσης τα yields στα ισπανικά ομόλογα, που κινούνται υψηλότερα εξαιτίας της απροθυμίας της Μαδρίτης να ζητήσει βοήθεια από τα ταμεία διασώσεων της ευρωζώνης.

Στις ευρωαγορές, ο δείκτης FTSE υποχωρεί 0,48% στις 5.866 μονάδες, ο DAX κινείται 0,5% χαμηλότερα στις 7.367 μονάδες, ενώ ο CAC υποχωρεί 0,55% στις 3.534 μονάδες.

Η κλιμάκωση της γεωπολιτικής διαμάχης μεταξύ Κίνας και Ιαπωνίας άσκησε πιέσεις στις ασιατικές αγορές, που έκλεισαν χαμηλότερα.

Στις υπόλοιπες αγορές, το συμβόλαιο του πετρελαίου στο Nymex υποχωρεί 40 σεντς στα 96,22 δολ. ανά βαρέλι ενώ του χρυσού «χάνει» 11,10 δολ. στα 1.759 δολ. ανά ουγκιά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v