Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Διεκόπη το ανοδικό σερί της Wall

Ήπιες πτωτικές τάσεις στη Wall Street με το ενδιαφέρον να στρέφεται στα μακροοικονομικά στοιχεία και στην υποχώρηση του πετρελαίου. Στο προσκήνιο και η αυξανόμενη ένταση μεταξύ Ιαπωνίας και Κίνας. Απώλειες στις ευρωαγορές.

Ήπιες πτωτικές τάσεις στη Wall Street με το ενδιαφέρον να στρέφεται στα μακροοικονομικά στοιχεία και στην πτώση του πετρελαίου. Στο προσκήνιο βρέθηκε και η αυξανόμενη ένταση μεταξύ Ιαπωνίας και Κίνας.

Δεδομένης της ανόδου των τελευταίων συνεδριάσεων η σημερινή πτώση είναι λογική σχολιάζουν αναλυτές της αγοράς. Οι ίδιοι χαρακτηρίζουν ως οικονομικό γεγονός των ημερών την απόφαση που έλαβε η Fed την Πέμπτη για το πρόγραμμα ανοιχτών αγορών ομολόγων. 

Η προσοχή των επενδυτών επικεντρώθηκε σήμερα και στην οξεία κλιμάκωση των σχέσεων μεταξύ Ιαπωνίας και Κίνας που είχε ως αποτέλεσμα ισχυρές πολυεθνικές εταιρίες από την Ιαπωνία να ανακοινώνουν διακοπή λειτουργίας των εργοστασίων τους στην Κίνα.

Σημειώνεται ότι το σαββατοκύριακο πραγματοποιήθηκαν πολυπληθείς διαμαρτυρίες στην Κίνα και βίαιες επιθέσεις εναντίον ιαπωνικών διπλωματικών αποστολών, εστιατορίων και αντιπροσωπειών αυτοκινήτων, όπως η Toyota και η Honda, σε τουλάχιστον πέντε πόλεις.

Στο μέτωπο της μακροοικονομίας η δραστηριότητα του κλάδου μεταποίησης στην Νέα Υόρκη υποχώρησε εκ νέου τον Σεπτέμβριο και διολίσθησε στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Νοέμβριο 2010. Συγκεκριμένα ο Empire State κινήθηκε πτωτικά στο -10,4 τον Σεπτέμβριο από -5,9 τον Αύγουστο.

Στα εταιρικά, κέρδη σημείωσαν μεταξύ άλλων οι μετοχές των AT&T, Hewlett – Packard αλλά και της Apple, της οποίας η τιμή βρίσκεται μια ανάσα από τα 700 δολάρια. Αντίθετα πτωτικά κινήθηκαν οι μετοχές των Alcoa, Bank of America, Cisco.

Eν τω μεταξύ το πετρέλαιο έκλεισε την συνεδρίαση στα $96,95 ανά βαρέλι, με ημερήσιες απώλειες 2,8%, ενώ νωρίτερα είχε αναρριχηθεί μέχρι τα $99,81.

Λίγο πριν το κλείσιμο το δικαίωμα της Εθνικής υποχωρούσε κατά 5,49% στα 2,41 δολάρια, ενώ το δικαίωμα της σημείωνε κέρδη 2,5%, στα 19,4 δολάρια.

Ο Dow Jones σημείωσε πτώση 0,30% στις 13.553 μονάδες, ενώ ο Nasdaq υποχώρησε 0,17%, στις 3.179 μονάδες. Απώλειες 0,33% για τον S&P 500, στις 1.461 μονάδες. Σημειώνεται ότι η Wall  Street σημείωσε κέρδη στις τέσσερεις τελευταίες συνεδριάσεις.

Στο Λονδίνο ο δείκτης FTSE έκλεισε με πτώση 0,37% στις 5.893 μονάδες, ενώ στη Φρανκφούρτη ο DAX 30 σημείωσε απώλειες 0,11% στις 7.404 μονάδες. Στο Παρίσι ο CAC 40 υποχώρησε 0,78% στις 3.553 μονάδες

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v