Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Bernanke καθησύχασε τη Wall Street

Σε θετικό έδαφος η Wall, μετά από τις διαβεβαιώσεις Bernanke ότι η Fed είναι έτοιμη να δράσει. Υψηλότερα των εκτιμήσεων τα αποτελέσματα της GS. Άνοδος για πετρέλαιο. Σταθεροποιητικές τάσεις στην Ευρώπη. Στο $1,22 το ευρώ.

Ανοδικά κινούνται οι μετοχές στη Wall, σβήνοντας τις αρχικές απώλειες, μετά την ομιλία του Ben Bernanke και τις διαβεβαιώσεις ότι η Fed είναι έτοιμη να δράσει για τη στήριξη της αμερικανικής οικονομίας.

Ο δείκτης Dow Jones καταγράφει κέρδη 0,55% στις 12.797 μονάδες, ο S&P 0,52% στις 1.361 μονάδες, ενώ ο Nasdaq 0,41% στις 2.909 μονάδες.

O κ. Bernanke δήλωσε κατά την ομιλία του στο Κογκρέσο ότι η Fed είναι έτοιμη να προσφέρει επιπρόσθετη νομισματική στήριξη στην αμερικανική οικονομία, σημειώνοντας ότι τους τελευταίους μήνες η ανάκαμψη εμφανίζει σημάδια επιβράδυνσης.

Ο επικεφαλής της Fed απέδωσε την επιβράδυνση της οικονομίας στην ευρωπαϊκή κρίση χρέους και στις αμφιβολίες για τη δημοσιονομική πολιτική που θα ακολουθήσουν οι ΗΠΑ.

"Αντανακλώντας τις ανησυχίες για τον αργό ρυθμό της προόδου στην μείωση της ανεργίας και τα καθοδικά ρίσκα στην οικονομική ανάπτυξη, η επιτροπή ξεκαθάρισε στη συνεδρίαση του Ιουνίου ότι είναι έτοιμη να αναλάβει επιπρόσθετη δράση" ανέφερε ο κ. Βernanke.

Νωρίτερα, το υπουργείο Εργασίας των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι ο πληθωρισμός τον Ιούνιο έμεινε αμετάβλητος, ενώ ο δομικός πληθωρισμός αυξήθηκε κατά 0,2%, επιβεβαιώνοντας τις προβλέψεις των αναλυτών.

Η βιομηχανική παραγωγή της αμερικανικής οικονομίας αυξήθηκε 0,4% τον Ιούνιο, μετά από την πτώση 0,2% που κατέγραψε τον Μαϊο.

Στο επιχειρηματικό μέτωπο η μετοχή της Yahoo κινείται ανοδικά 1,9%, καθώς οι επενδυτές αντέδρασαν θετικά στην είδηση της πρόσληψης της Marissa Mayer στη θέση του CEO της εταιρείας.

Η μετοχή της Goldman Sachs καταγράφει άνοδο 1,8%, μετά την αγορά της μονάδας διαχείρισης hedge fund από την State Street και την ανακοίνωση αποτελεσμάτων β’ τριμήνου υψηλότερων από τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Η JP Morgan κερδίζει 0,5%, ενώ η Bank of America καταγράφει άνοδο 1%.

Απώλειες 1,7% εμφανίζει η μετοχή της Flir Systems, μετά την υποβάθμιση των προβλέψεων για τις πωλήσεις του 2012.

Στην αγορά νομισμάτων, το δολάριο υποχωρεί έναντι της βρετανικής λίρας, αλλά καταγράφει κέρδη έναντι του ευρώ και του ιαπωνικού γιέν.

Η ισοτιμία ευρώ δολαρίου βρίσκεται στο 1,225, ενώ ενδοσυνεδριακά είχε υποχωρήσει κάτω από το επίπεδο του 1,22 αγγίζοντας το 1,219.

Στην αγορά εμπορευμάτων, το πετρέλαιο σημειώνει άνοδο στα 88,73 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός καταγράφει απώλειες 0,26% στα 1.588 δολάρια η ουγκιά.

Μεικτά πρόσημα στα χρηματιστήρια της Ευρώπης. Αναλυτικά, στο Λονδίνο ο FTSE 100 υποχώρησε 0,59% στις 5.629 μονάδες, στη Φρανκφούρτη ο DAX 30 με κέρδη μόλις 0,18% στις 6.578 μονάδες και στο Παρίσι ο CAC 40 με απώλειες 0,09% στις 3.177 μονάδες.

Αντίστοιχα, στα χρηματιστήρια του Ευρωπαϊκού νότου, ο δείκτης IBEX στη Μαδρίτη κινήθηκε ανοδικά 0,4% στις 6.558 μονάδες και στο Μιλάνο ο δείκτης MIB υποχώρησε 0,94% στις 13.537 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v