Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οι λιανικές πωλήσεις πιέζουν τη Wall

Yποχωρούν οι μετοχές στη Wall, με τους επενδυτές να έχουν το βλέμμα στραμμένο στα εταιρικά κέρδη. Στο επίκεντρο Citigroup και λιανικές πωλήσεις. Άνοδος για πετρέλαιο. Πτωτικά κινούνται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.

Σε αρνητικό έδαφος κινούνται οι μετοχές στη Wall Street μετά από το ράλι της προηγούμενης εβδομάδας, με αφορμή την ανακοίνωση για την πτώση των λιανικών πωλήσεων και ενώ παραμένουν έντονες οι ανησυχίες για την παγκόσμια ανάπτυξη.

Ο δείκτης Dow Jones διολισθαίνει 0,31% στις 12.738 μονάδες, ο S&P υποχωρεί 0,21% στις στις 1.354 μονάδες, ενώ ο Nasdaq καταγράφει απώλειες 0,18% στις 1.354 μονάδες.

"Στην Ασία, οι αμφιβολίες για την ισχύ της κινεζικής ανάκαμψης παραμένουν. Στην Ευρώπη, οι αποδόσεις των ομολόγων παραμένουν σε υψηλά επίπεδα, με τους πολιτικούς να παλεύουν για την εφαρμογή του ισπανικού πακέτου των 100 δισ. ευρώ. Στις ΗΠΑ, τα οικονομικά στοιχεία συνεχίζουν να δείχνουν επιβράδυνση" υποστηρίζει αναλυτής του Marketwatch.

Συνέχεια στα αρνητικά macro για την αμερικανική οικονομία, έδωσε η σημερινή ανακοίνωση για τις λιανικές πωλήσεις του Ιουνίου. Το υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι οι λιανικές πωλήσεις τον Ιούνιο σημείωσαν πτώση 0,5%, μεγαλύτερη από τις εκτιμήσεις των αναλυτών, οι οποίες κυμαίνονταν από πτώση 0,4% μέχρι αύξηση 0,2%.

Στο επιχειρηματικό μέτωπο, η Citigroup ανακοινώσε αποτελέσματα β’ τριμήνου, υψηλότερα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών, με την μετοχή να καταγράφει άνοδο 3%.

Ειδικότερα, τα καθαρά κέρδη της τρίτης μεγαλύτερης τράπεζας των ΗΠΑ έφτασαν στα 2,95 δισ. δολάρια ή 0,95 δολάρια ανά μετοχή από 3,34 δισ. δολάρια το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους.

Αναλυτές του Bloomberg προέβλεπαν ότι τα κέρδη β’ τριμήνου της Citigroup θα διαμορφωθούν στα 0,89 δολάρια ανά μετοχή.

Η μετοχή της Nokia υποχωρεί 2%, μετά την ανακοίνωση της εταιρείας ότι θα μειώσει την τιμή του smartphone Lumia 900 στα 49,99 δολάρια.

Οι μετοχές της Visa και της MasterCard πραγματοποιούν άλμα 3%, ύστερα από την ανακοίνωση των δύο εταιρειών ότι ήρθαν σε διακανονισμό για υπόθεση παραβίασης του ανταγωνισμού.

Στην αγορά νομισμάτων, το δολάριο σημειώνει κέρδη έναντι του ευρώ και της βρετανικής λίρας, αλλά υποχωρεί έναντι του ιαπωνικού γιεν.

Η ισοτιμία ευρώ δολαρίου διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,223.

Στην αγορά εμπορευμάτων, το πετρέλαιο σημειώνει κέρδη 0,2% στα 87,25 δολάρια το βαρέλι, ενώ πτωτικά κινείται ο χρυσός στα 1.587 δολάρια η ουγκιά.

Πτωτικά κινούνται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια. Στο Λονδίνο ο FTSE πραγματοποιεί οριακή πτώση 0,01% στις 5.665 μονάδες, στο Παρίσι ο CAC 40 υποχωρεί 0,40% στις 3.172 μονάδες και στη Φρανκφούρτη o DAX διολισθαίνει 0,14% στις 6.548 μονάδες.

Στον ευρωπαϊκό Νότο, ο ιταλικός MIB καταγράφει πτώση 0,50% στις 13.645 μονάδες, ενώ ο ισπανικός IBEX σημειώνει απώλειες 1,93% στις 6.536 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v