Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δυναμική θετική αντίδραση στην Wall Street

Θετικά πρόσημα μετά από 6 πτωτικές συνεδριάσεις, επικρατούν στην Wall. Στο επίκεντρο τα τραπεζικά αποτελέσματα JP Morgan και Wells Fargo αλλά και στατιστικά για Κίνα και ΗΠΑ. Εβδομαδιαία άνοδος 0,7% στις ευρωαγορές.

Θετικά πρόσημα μετά το πολυήμερο πτωτικό σερί, επικρατούν στο αμερικανικό χρηματιστήριο.

Η Wall Street είχε υποχωρήσει επί έξι επάλληλες συνεδριάσεις, το μεγαλύτερο πτωτικό διάστημα από τον Μάιο, μέχρι και την χθεσινή συνεδρίαση.

Στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος σήμερα βρίσκονται τα στοιχεία για την κινεζική οικονομία, τα στατιστικά από τις ΗΠΑ και τα αποτελέσματα της J.P. Morgan Chase.

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 1,28% στις 12.732 μονάδες, ο S&P κερδίζει 1,2% στις 1.351 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κινείται 0,95% υψηλότερα στις 2.894 μονάδες.

Εξι μετοχές ενισχύονται έναντι κάθε μιας που υποχωρεί στο New York Stock Exchange, όπου ο όγκος των συναλλαγών ανέρχεται στα 170 εκατομμύρια μετοχές.

Η μετοχή της J.P. Morgan Chase ενισχύεται 1,8% μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων β΄ τριμήνου. Η μεγάλη επενδυτική τράπεζα ανακοίνωσε μείωση 9% στο Q2, αναθεώρησε αρνητικά τα αποτελέσματα Q1 και αποκάλυψε ότι το μέγεθος της ζημιάς από επενδύσεις στα παράγωγα ήταν 4,4 δισ. δολάρια.

Η μετοχή της Wells Fargo ενισχύεται 1,2% μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της β΄ τριμήνου.

Σε μακροοικονομικό επίπεδο, η ανάπτυξη της οικονομίας της Κίνας επιβραδύνθηκε με τον ετήσιο ρυθμό 7,6% από 8,1% στο α΄ τρίμηνο. Τα υποτονικά μεγέθη δημιουργούν προοπτικές περαιτέρω μέτρων για την τόνωση της οικονομικής δραστηριότητας.

Από το μέτωπο της αμερικανικής οικονομίας, ανακοινώθηκε ότι ο δείκτης τιμών παραγωγού αυξήθηκε τον Ιούνιο 0,1% εμφανίζοντας ανάπτυξη 0,7% σε ετήσια βάση.

Στην συνέχεια ανακοινώθηκε ότι ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης υποχώρησε περαιτέρω τον Ιούλιο και διαμορφώθηκε στα χαμηλότερα επίπεδα επτά μηνών. Ο δείκτης υποχώρησε στο 72 από 73,2.

Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια αγνοούν την υποβάθμιση της ιταλικής οικονομίας από την Moody’s και κινούνται σε υψηλότερα επίπεδα. Τα σχετικά καλά αποτελέσματα της ιταλικής δημοπρασίας ομολόγων βοηθούν την άνοδο.

Τελικώς ο δείκτης FTSE έκλεισε με άνοδο 1,03% στις 5.666 μονάδες, ο DAX με κέρδη 2,15% στις 6.557 μονάδες, ενώ ο CAC τερμάτισε 1,45% υψηλότερα στις 3.181 μονάδες.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 ενισχύθηκε 0,7% στο σύνολο της εβδομάδας.

Στις υπόλοιπες αγορές, το συμβόλαιο του πετρελαίου κερδίζει 77 σεντς στα 86,86 δολ. ανά βαρέλι, ενώ του χρυσού κερδίζει 24 δολ. στα 1.589 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v