Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

JPMorgan: 4,4 δισ. δολ. η ζημία από τα παράγωγα

Ο αμερικανικός επενδυτικός οίκος ανακοίνωσε χαμηλότερα κέρδη β΄ τριμήνου εξαιτίας της ζημίας 4,4 δισ. δολ. στο χαρτοφυλάκιο επενδύσεων στα παράγωγα. Φημολογείται έξοδος των υπευθύνων για τις απώλειες.

JPMorgan: 4,4 δισ. δολ. η ζημία από τα παράγωγα
Η JPMorgan Chase & Co., η μεγαλύτερη αμερικανική τράπεζα βάσει ενεργητικών, επανεξέδωσε τα μεγέθη α΄ τριμήνου, μειώνοντας τα καθαρά κέρδη κατά 459 εκατ. δολ., κατόπιν αναθεώρησης των αποτελεσμάτων που έδειξε ότι εργαζόμενοι απέκρυψαν ζημίες.

Τα καθαρά κέρδη ήταν 4,92 δισ. δολ. αντί 5,38 δισ. δολ. που είχε ανακοινωθεί παλαιότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία της νεοϋρκέζικης τράπεζας.

Ο αμερικανικός επενδυτικός οίκος ανακοίνωσε επίσης χαμηλότερα κέρδη β΄ τριμήνου εξαιτίας της ζημίας 4,4 δισ. δολ. στο χαρτοφυλάκιο επενδύσεων στα παράγωγα.

Τα καθαρά κέρδη ήταν 4,96 δισ. δολ. ή 1,21 δολ. ανά μετοχή στο Q2 σε σχέση με 5,43 δισ. δολ. ή 1,27 δολ. ανά μετοχή στο αντίστοιχο περσινό διάστημα.

Στελέχη της τράπεζας έχουν θεωρηθεί υπεύθυνα για τις ζημίες, που αρχικώς εκτιμήθηκαν στα 2 δισ. δολ. εξαιτίας αποτυχημένων τοποθετήσεων σε αγορές παραγώγων.

Την ίδια σχεδόν ώρα με την κοινοποίηση των αποτελεσμάτων της τράπεζας, η Wall Street Journal ανέφερε ότι ένας από τους εργαζόμενους, ο Bruno Iksil, που έχει το παρατσούκλι London Whale, καθώς και δύο προϊστάμενοί του έχουν αποχωρήσει από τον οίκο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v