Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κέρδη στην Wall με Κίνα - JPMorgan στο επίκεντρο

Θετικά πρόσημα μετά το πολυήμερο πτωτικό σερί, επικρατούν στην Wall Street, όπως και στις ευρωαγορές. Στο επίκεντρο τα macro για την Κίνα και τις ΗΠΑ. Ανοδος 1,8% της J.P. Morgan μετά τα αποτελέσματα.

Θετικά πρόσημα μετά το πολυήμερο πτωτικό σερί, επικρατούν στο αμερικανικό χρηματιστήριο.

Στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος βρίσκονται τα στοιχεία για την κινεζική οικονομία, τα στατιστικά από τις ΗΠΑ και τα αποτελέσματα της J.P. Morgan Chase.

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 1,15% στις 12.717 μονάδες, ο S&P κερδίζει 1,18% στις 1.350 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κινείται 1% υψηλότερα στις 2.895 μονάδες.

Η μετοχή της J.P. Morgan Chase ενισχύεται 1,8% μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων β΄ τριμήνου. Η μεγάλη επενδυτική τράπεζα ανακοίνωσε μείωση 9% στο Q2, αναθεώρησε αρνητικά τα αποτελέσματα Q1 και αποκάλυψε ότι το μέγεθος της ζημιάς από επενδύσεις στα παράγωγα ήταν 4,4 δισ. δολάρια.

Η ανάπτυξη της οικονομίας της Κίνας επιβραδύνθηκε με τον ετήσιο ρυθμό 7,6% από 8,1% στο α΄ τρίμηνο. Τα υποτονικά μεγέθη δημιουργούν προοπτικές περαιτέρω μέτρων για την τόνωση της οικονομικής δραστηριότητας.

Από το μέτωπο της αμερικανικής οικονομίας, ανακοινώθηκε ότι ο δείκτης τιμών παραγωγού αυξήθηκε τον Ιούνιο 0,1% εμφανίζοντας ανάπτυξη 0,7% σε ετήσια βάση.

Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια αγνοούν την υποβάθμιση της ιταλικής οικονομίας από την Moody’s και κινούνται σε υψηλότερα επίπεδα. Τα σχετικά καλά αποτελέσματα της ιταλικής δημοπρασίας ομολόγων βοηθούν την άνοδο.

Ο δείκτης FTSE ενισχύεται 0,54% στις 5.639 μονάδες, ο DAX ενισχύεται 1,02% στις 6.484 μονάδες, ενώ ο CAC κινείται 0,45% υψηλότερα στις 3.149 μονάδες.

Στις υπόλοιπες αγορές, το συμβόλαιο του πετρελαίου κερδίζει 93 σεντς στα 86,99 δολ. ανά βαρέλι, ενώ του χρυσού κερδίζει 18,2 δολ. στα 1.583 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v