Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οριακές κινήσεις στη Wall με το βλέμμα στην FOMC

Ήπιες πιέσεις για πέμπτη συνεχή συνεδρίαση στη Wall Street. Η προσοχή στρέφεται στα πρακτικά της τελευταίας συνεδρίασης της FOMC. Μικτή εικόνα και από τις ευρωπαϊκές αγορές.

Με οριακές απώλειες άνοιξε η Wall Street, μετά από ένα πτωτικό 4ήμερο σερί και ενώ η προσοχή στρέφεται στα πρακτικά της τελευταίας συνεδρίασης της Fed.

Έτσι, ο Dow Jones υποχωρεί κατά 0,18% στις 12.629 μονάδες, ο S&P 500 επίσης κατά 0,05% στις 1.340 μονάδες, ενώ ο Nasdaq καταγράφει απώλειες 0,18% στις 2.987 μονάδες

«Όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στα πρακτικά της συνεδρίασης της Fed καθώς υπάρχουν ελπίδες ότι θα υπάρξει κάποια θετική νότα μετά τα απογοητευτικά στοιχεία για την αγορά εργασίας και τις κινήσεις από Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και Τράπεζα της Αγγλίας που δεν ικανοποίησαν τις προσδοκίες» δήλωσε ο Ilya Spivak της DailyFX.

Επισημαίνεται ότι κατά την τελευταία της συνεδρίαση, η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ δεν προχώρησε σε κάποια νέα κίνηση χαλάρωσης της νομισματικής πολιτικής. Αναλυτές και επενδυτές θα αναζητήσουν ωστόσο ενδείξεις στη φρασεολογία που χρησιμοποιήθηκε ώστε να μαντέψουν τις επόμενες κινήσεις της Fed.

Μικτή είναι άλλωστε και η εικόνα από τις ευρωπαϊκές αγορές, καθώς ο γερμανικός DAX 30 ενισχύεται κατά 0,04% στις 6441 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 υποχωρεί κατά 0,64%. Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός της Ισπανίας Mariano Rajoy δήλωσε ότι θα επιβάλει νέα μέτρα που ξεπερνούν τα 60 δισ. ευρώ, ενώ ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Mario Monti δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να προσφύγει και η χώρα του στο μηχανισμό στήριξης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v