Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τραπεζική ώθηση στη Wall Street

Τα καλύτερα των αναμενόμενων τραπεζικά αποτελέσματα στις ΗΠΑ οδήγησαν σε κέρδη τη Wall. Άνοδος 200 μονάδων για Dow. Στο επίκεντρο η Κίνα. Εβδομαδιαία άνοδος για Dow και S&P, πτώση για Nasdaq.

Τα καλύτερα των αναμενόμενων τραπεζικά αποτελέσματα στις ΗΠΑ οδήγησαν σε κέρδη τη Wall Street. Άνοδος 200 μονάδων για Dow. Στο επίκεντρο τα στατιστικά στοιχεία της Κίνας.

Εβδομαδιαία άνοδος για Dow (+0.3%) και S&P (+0.2%), πτώση 1% για Nasdaq.

Στην έκτη συνεδρίαση τερμάτισε το πτωτικό σερί της Wall Street με τους επενδυτές να αξιολογούν θετικά τόσο τα στοιχεία ανάπτυξης της Κίνας αλλά και μια σειρά από καλά εταιρικά αποτελέσματα.

Συγκεκριμένα η επιβράδυνση της οικονομικής ανάπτυξης στην Κίνα στο 7,6% έναντι 8,1% στο α’ τρίμηνο, ενέτεινε τις προσδοκίες των επενδυτών ότι σύντομα η κυβέρνηση της χώρας θα προχωρήσει στην εφαρμογή μέτρων ποσοτικής χαλάρωσης προκειμένου να τονωθεί η εγχώρια οικονομική δραστηριότητα αλλά και να στηριχθεί η παγκόσμια ανάπτυξη.

Επιπλέον τα καλύτερα των αναμενόμενων εταιρικά αποτελέσματα που ανακοίνωσε ο τραπεζικός όμιλος της JP Morgan ενίσχυσαν το αγοραστικό ενδιαφέρον των επενδυτών στη Wall. Ειδικότερα, η JP Morgan ανακοίνωσε καθαρά κέρδη 5 δισ. δολάρια στο β’ τρίμηνο, συμπεριλαμβανομένης της ζημιάς 4,4 δισ. στο χαρτοφυλάκιο επενδύσεων στα παράγωγα.

Αντίστοιχα θετικά αποτελέσματα ανακοίνωσε και η Wells Fargo, με τον εν λόγω τίτλο να κερδίζει 3,2%.

Στο ευρωπαϊκό μέτωπο, σε δεύτερη μοίρα πέρασε η υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ιταλίας από την Moody’s με τους ευρωπαϊκούς χρηματιστηριακούς δείκτες αλλά και τη Wall να ολοκληρώνουν τις συναλλαγές τους σε θετικό έδαφος.

Στον αντίποδα προβλημάτισε η νέα πτώση του δείκτη καταναλωτικής εμπιστοσύνης τον Ιούλιο στις ΗΠΑ σε χαμηλά 7 μηνών και συγκεκριμένα στις 72 μονάδες από 73,2 τον προηγούμενο μήνα.

Στην αγορά εμπορευμάτων η τιμή του πετρελαίου ενισχύθηκε 1,6% στα 87,36 δολάρια ανά βαρέλι και αντίστοιχα η τιμή του χρυσού κινήθηκε ανοδικά 1,5% στα 1.589 δολ./oz.

Λίγο πριν από το πέρας της συνεδρίασης, το δικαίωμα της Εθνικής κατέγραφε άνοδο 0,7% στο 1,56 δολ. και το δικαίωμα της σημείωνε κέρδη 0,5% στα 17,81 δολάρια.

Στη Wall, o Dow σημείωσε άνοδο 1,62%, στις 12.777,09 μονάδες, ο S&P με κέρδη 1,65% στις 1.356,77 μονάδες και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq έκλεισε υψηλότερα 1,48% στις 2.908,47 μονάδες.

Στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού, ο δείκτης FTSE στο Λονδίνο έκλεισε με άνοδο 1,03% στις 5.666 μονάδες, ο DAX στη Φρανκφούρτη με κέρδη 2,15% στις 6.557 μονάδες και ο CAC 40 στο Παρίσι τερμάτισε 1,45% υψηλότερα στις 3.181 μονάδες.

Σημειώνεται ότι ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 ενισχύθηκε 0,7% στο σύνολο της εβδομάδας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v