Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Παγωμένη η Wall με το βλέμμα στον Bernanke

Οριακή πτώση καταγράφουν οι μετοχές στη Wall, με το ενδιαφέρον να είναι στραμμένο στον Bernanke. Υποχωρεί το πετρέλαιο. Κάτω από το 1,22 το ευρώ. Καλύτερα των προσδοκιών τα αποτελέσματα για GS. Μεικτά πρόσημα στην Ευρώπη.

Μικρή πτώση καταγράφουν οι μετοχές στη Wall, μετά τις ανακοινώσεις για τον πληθωρισμό και τη βιομηχανική παραγωγή και ενώ το ενδιαφέρον των επενδυτών είναι στραμμένο στην ομιλία του Ben Bernanke για τη νομισματική στρατηγική που θα ακολουθήσει η Fed.

Ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί 0,12% στις 12.712 μονάδες, ο S&P  0,17% στις 1.351 μονάδες, ενώ ο Nasdaq διολισθαίνει 0,30% στις 2.888 μονάδες.

O κ. Bernanke δήλωσε ότι η Fed είναι έτοιμη να προσφέρει επιπρόσθετη νομισματική στήριξη στην αμερικανική οικονομία, σημειώνοντας ότι τους τελευταίους μήνες η ανάκαμψη εμφανίζει σημάδια επιβράδυνσης.

Ο επικεφαλής της Fed απέδωσε την επιβράδυνση της οικονομίας στην ευρωπαϊκή κρίση χρέους και στις αμφιβολίες για τη δημοσιονομική πολιτική που θα ακολουθήσουν οι ΗΠΑ.

"Αντανακλώντας τις ανησυχίες για τον αργό ρυθμό της προόδου στην μείωση της ανεργίας και τα καθοδικά ρίσκα στην οικονομική ανάπτυξη, η επιτροπή ξεκαθάρισε στη συνεδρίαση του Ιουνίου ότι είναι έτοιμη να αναλάβει επιπρόσθετη δράση" ανέφερε ο κ. Βernanke.

Νωρίτερα, το υπουργείο Εργασίας των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι ο πληθωρισμός τον Ιούνιο έμεινε αμετάβλητος, ενώ ο δομικός πληθωρισμός αυξήθηκε κατά 0,2%, επιβεβαιώνοντας τις προβλέψεις των αναλυτών.

Η βιομηχανική παραγωγή της αμερικανικής οικονομίας αυξήθηκε 0,4% τον Ιούνιο, μετά από την πτώση 0,2% που κατέγραψε τον Μαϊο.

Στο επιχειρηματικό μέτωπο η μετοχή της Yahoo κινείται ανοδικά 1,9%, καθώς οι επενδυτές αντέδρασαν θετικά στην είδηση της πρόσληψης της Marissa Mayer στη θέση του CEO της εταιρείας.

Η μετοχή της Goldman Sachs καταγράφει άνοδο 1,8%, μετά την αγορά της μονάδας διαχείρισης hedge fund από την State Street και την ανακοίνωση αποτελεσμάτων β’ τριμήνου υψηλότερων από τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Η JP Morgan κερδίζει 0,5%, ενώ η Bank of America καταγράφει άνοδο 1%.

Απώλειες 1,7% εμφανίζει η μετοχή της Flir Systems, μετά την υποβάθμιση των προβλέψεων για τις πωλήσεις του 2012.

Στην αγορά νομισμάτων, το δολάριο υποχωρεί έναντι της βρετανικής λίρας, αλλά καταγράφει κέρδη έναντι του ευρώ και του ιαπωνικού γιέν.

Η ισοτιμία ευρώ δολαρίου έπεσε κάτω από το επίπεδο του 1,22 αγγίζοντας το 1,219.

Το πετρέλαιο υποχωρεί 0,42% στα 88,06 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός σημειώνει απώλειες 0,67% στα 1.581 δολάρια η ουγκιά.

Μεικτά πρόσημα στα χρηματιστήρια της Ευρώπης. Στο Λονδίνο ο FTSE διολισθαίνει 0,33% στις 5.642 μονάδες, στο Παρίσι ο CAC 40 κερδίζει 0,50% στις 3.194 μονάδες, ενώ στη Φρανκφούρτη ο DAX καταγράφει κέρδη 0,53% στις 6.600 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v