Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Άνοδος στη Wall ενόψει Fed

Ανοδικά κινούνται οι μετοχές στη Wall, εν αναμονή παράτασης τους προγράμματος επαναγοράς ομολόγων από τη Fed. Υποχωρεί το δολάριο έναντι του ευρώ. Κέρδη στην Ευρώπη.

Μικρή άνοδο καταγράφουν οι δείκτες στη Wall, με τους επενδυτές να έχουν το βλέμμα στραμμένο στις εξελίξεις στην Ευρώπη και στην επικείμενη συνεδρίαση της Fed.

Ο Dow Jones καταγράφει κέρδη 0,51% στις 12.807 μονάδες, ο S&P κινείται ανοδικά 0,58% στις 1.353 μονάδες και ο Nasdaq 0,68% στις 2.915 μονάδες.

Την ώρα που οι φόβοι για μια άμεση έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ απομακρύνονται, η κατάσταση φαίνεται να αποκλιμακώνεται ελαφρώς για τα ισπανικά ομόλογα, με το spread του 10ετούς ισπανικού να υποχωρεί κοντά στο 7%, από το ιστορικό υψηλό του 7,29%. Ωστόσο, οι ανησυχίες για τη χώρα της Ιβηρικής παραμένουν στο προσκήνιο, ιδίως μετά την σημερινή δημοπρασία για 12μηνα έντοκα, όπου το επιτόκιο εκτοξεύτηκε στο 5,074%.

Όσον αφορά τη σημερινή συνεδρίαση της Fed, πολλοί αναλυτές αναμένουν μια απόφαση επέκτασης του "Operation Twist", του προγράμματος ανταλλαγής ομολόγων ύψους $ 400 δισ. Υπό το πρόγραμμα αυτό η Fed πουλάει βραχυπρόθεσμα παράγωγα και αγοράζει μακροπρόθεσμα, με στόχο να διατηρήσει χαμηλά τα επιτόκια.

"Πιστεύω ότι η Fed μπορεί να παρατείνει το Operation Twist. Ωστόσο οποιαδήποτε αντίδραση της αγοράς θα είναι βραχύβια" ανέφερε ο Tom Wirth, της Chemung Canal Trust.

Στο, επίπεδο των macro, η έναρξη κατασκευής νέων κατοικιών μειώθηκε 4,8% στις 708.000 οικοδομές, ενώ οι εκδόσεις νέων οικοδομικών αδειών αυξήθηκαν 7,9% στις 780.000.

Στο εταιρικό μέτωπο, η μετοχή της Oracle καταγράφουν άνοδο 4%, μετά την ανακοίνωση κερδών υψηλότερων από τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Η μετοχή της JC Penney πραγματοποιεί βουτιά 7%, ύστερα από την ανακοίνωση της παραίτησης του προέδρου της

Η μετοχή της FedEx υποχωρεί 3%, καθώς οι προβλέψεις της εταιρείας για το επόμενο τρίμηνο ήταν χαμηλότερες από τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Η Μicrosoft σημειώνει κέρδη 0,8% μετά την χθεσινή παρουσίαση του νέου υπολογιστή ταμπλέτα που θα ανταγωνιστεί το iPad της Apple.

Στην αγορά των νομισμάτων, το δολάριο υποχωρεί έναντι του ευρώ, του γιεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία ευρώ δολαρίου διαμορφώνεται στο 1,2649.

Στην αγορά εμπορευμάτων το πετρέλαιο κερδίζει 17 σεντς στα $ 83,44 το βαρέλι, ενώ ο χρυσός κινείται ανοδικά στα $ 1.632 η ουγκιά.

Ανοδικά κινούνται τα χρηματιστήρια στην Ευρώπη. Στο Λονδίνο ο FTSE σημειώνει κέρδη 1,24% στις 5.559 μονάδες, στο Παρίσι ο CAC 40 κινείται ανοδικά 0,58% στις 3.084 μονάδες και στη Φρανκφούρτη ο DAX καταγράφει άνοδο 0,92% στις 6.304 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v