Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μάχη αγοραστών - πωλητών στη Wall

Νευρικότητα στη Wall παρά το αποτέλεσμα των ελληνικών εκλογών, με την προσοχή των επενδυτών στην Ισπανία. Διολίσθηση του ευρώ έναντι του δολαρίου. Στο 7,28% το ισπανικό 10ετές. Μεικτά πρόσημα στην Ευρώπη.

Νευρικότητα επικρατεί στη Wall τη Δευτέρα, παρά το αποτέλεσμα των ελληνικών εκλογών, καθώς οι επενδυτές ανησυχούν για τις εξελίξεις στην Ισπανία.

Ο Dow Jones υποχωρεί 0,22% στις 12.739 μονάδες, ο Nasdaq καταγράφει κέρδη 0,42% στις 2.885 μονάδες, ενώ ο S&P διολισθαίνει 0,04% στις 1.342 μονάδες.

Η νίκη της Νέας Δημοκρατίας στις εκλογές της Κυριακής καθησύχασε αρχικά τους επενδυτές, καθώς υπήρχαν φόβοι πως μια επικράτηση του ΣΥΡΙΖΑ θα οδηγούσε σε ελληνική χρεοκοπία και πιθανή διάλυση της ευρωζώνης, εξηγούν αναλυτές της αγοράς.

Ωστόσο, το αποτέλεσμα των ελληνικών εκλογών δεν φάνηκε αρκετό για να κάμψει τις ανησυχίες για τα ισπανικά προβλήματα, με το ράλι στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια να αποδεικνύεται εξαιρετικά βραχύβιο και τις αποδόσεις των ισπανικών ομολόγων να φτάνουν σε πρωτοφανή επίπεδα.

"Το ενδιαφέρον της αγοράς έχει μετακινηθεί από την Ελλάδα στην Ισπανία, η οποία αντιμετωπίζει προβλήματα στις τράπεζές της, δεδομένο που δυσκολεύει τις προσπάθειες της να δανειστεί σε λογικά επιτόκια από τις αγορές κεφαλαίων", ανέφερε σύμφωνα με το Marketwatch ο Kevin Giddis, στέλεχος της Raymond Jamers Morgan Keegan.

Ο δείκτης FTSE 100 στο Λονδίνο ενισχύθηκε 0,22% στις 5.491 μονάδες, ο δείκτης DAX 30 στη Φρανκφούρτη κινήθηκε ανοδικά 0,3% στις 6.248 μονάδες ενώ ο δείκτης CAC 40 στο Παρίσι υποχώρησε 0,69% στις 3.066 μονάδες.

Στα χρηματιστήρια του ευρωπαϊκού νότου, ο δείκτης IBEX της Μαδρίτης σημείωσε απώλειες 2,96% στις 6.520 μονάδες και ο δείκτης MIB του Μιλάνου, υποχώρησε 2,85% στις 13.010 μονάδες.

Την ίδια ώρα η απόδοση του ισπανικού δεκαετούς έφτασε σε νέο ιστορικό υψηλό εντός ευρωζώνης στο 7,28% με το spread να αγγίζει τις 575 μ.β.

Στο εταιρικό μέτωπο, η μετοχή της Microsof αναμένεται να βρεθεί στο επίκεντρο, καθώς η εταιρεία θα προβεί τη Δευτέρα σε ανακοινώσεις για νέο υπολογιστή ταμπλέτα.

Οι μετοχές των μεγαλύτερων αμερικανικών τραπεζών, της JP Morgan, της Citigroup και της Bank of America κινούνται 0,5% χαμηλότερα, εξαιτίας της ανησυχίας για την Ευρώπη.

Η μετοχή της DSW πραγματοποίησε βουτιά 13% τη Δευτέρα, μετά από την προειδοποίηση ότι τα έσοδα του Q2 μπορεί να διαμορφωθούν στα 60 με 64 σεντς τη μετοχή, πολύ χαμηλότερα από την προηγούμενη πρόβλεψη για 76 σεντς τη μετοχή.

Το Facebook συνεχίζει το ράλι, μετά από το άλμα 6% που κατέγραψε την Παρασκευή, με τη μετοχή να αυξάνεται τη Δευτέρα κατά 3,92%

Στην αγορά των νομισμάτων, το ευρώ υποχωρεί έναντι του δολαρίου, με την ισοτιμία να διαμορφώνεται στο 1,2584.

Στην αγορά των εμπορευμάτων, το πετρέλαιο υποχωρεί $ 1,71 στα $ 83,32 το βαρέλι, ενώ ο χρυσός διολισθαίνει $ 9,70 στα $ 1.618,20 η ουγκιά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v