Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ράλι στην Wall Street με την ΕΚΤ το προσκήνιο

Παρακολουθώντας την κρίσιμη συνεδρίαση της κεντρικής τράπεζας της ευρωζώνης, τα χρηματιστήρια αποκομίζουν σημαντικά κέρδη και ο Dow επιστρέφει σε θετικό πρόσημο για το 2012, ενώ η άνοδος ξεπερνά το +2% στις ευρωαγορές.

Παρακολουθώντας την κρίσιμη συνεδρίαση της κεντρικής τράπεζας της ευρωζώνης, τα χρηματιστήρια αποκομίζουν σημαντικά κέρδη και ο Dow επιστρέφει σε θετικό πρόσημο για το 2012, ενώ η άνοδος ξεπερνά το +2% στις ευρωαγορές.

Στο αμερικανικό χρηματιστήριο, ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 1,67% στις 12.331 μονάδες, ο S&P κερδίζει 1,72% στις 1.308 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κινείται 1,95%% υψηλότερα στις 2.832 μονάδες.

Ο δείκτης Dow έκλεισε χθες με άνοδο για πρώτη φορά σε πέντε συνεδριάσεις και με την τωρινή του άνοδο επιστρέφει σε θετικό πρόσημα για το 2012.

Από το στατιστικό πεδίο για την αμερικανική οικονομία, το υπουργείο Εμπορίου ανακοίνωσε ότι η παραγωγικότητα μειωθηκε 0,9%, έναντι προηγούμενης πρόβλεψης για -0,5%.

Το επικεντρο περιστρέφεται γύρω από την τακτική συνεδρίαση της ΕΚΤ, η οποία αποφάσισε να κρατήσει σταθερό στο 1% το επιτόκιο του ευρώ.

Πολλοί παρατηρητές ήλπιζαν ότι η κεντρική τράπεζα της ευρωζώνης θα δώσει σημάδια για μελλοντική χαλάρωση της πιστωτικής πολιτικής και αύξηση των προγραμμάτων ρευστότητας, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η κρίση χρεών.

Πάντως οι αυξανόμενες πιέσεις που ασκούνται προς τις κεντρικές τράπεζες και τις άλλες χρηματοπιστωτικές Αρχές ώστε να λάβουν μέτρα για την καταπολέμηση της τραπεζικής κρίσης, επιδρούν θετικά.

Οι ευρωαγορές εκτινάχθηκαν στις πρωινές συναλλαγές, μέχρι την συνεδρίαση της ΕΚΤ και επανήλθαν σε δυναμικά ανοδική πορεία μετά το άνοιγμα της Wall Street.

Ο δείκτης FTSE ενισχύεται 2,16% στις 5.374 μονάδες, ενώ ο DAX κερδίζει 2% στις 6.088 μονάδες, και ο CAC ενισχύεται 2,39% στις 3.057 μονάδες.

Στα χρηματιστήρια της Ασίας επικράτησαν θετικά πρόσημα.

Για την συνέχεια, αναμένεται η κοινοποίηση της έκθεσης της αμερικανικής κεντρικής τράπεζας Fed για την οικονομία των ΗΠΑ.

Στις υπόλοιπες αγορες, το συμβόλαιο του πετρελαίου ενισχύεται 1,5 δολ. στα 85,84 δολ. ανά βαρέλι ενώ του χρυσού κερδίζει 22 δολάρια στα 1.639 δολ. ανά ουγκιά.



ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v