Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικρή άνοδος στην Wall με το βλέμμα στους G7

Η ανακούφιση με την ανακοίνωση βελτίωσης του δείκτη ISM υπηρεσιών στις ΗΠΑ στηρίζει σε θετική αντίδραση την Wall Street. Στο επίκεντρο η τηλεδιάσκεψη της G7. Μικτά πρόσημα στις ευρωαγορές.

Επιφυλακτικοί παραμένουν οι επενδυτές στο αμερικανικό χρηματιστήριο, καθώς αντιμετωπίζουν ένα αβέβαιο διεθνές οικονομικό περιβάλλον, όπως το σκιαγράφησαν τα στατιστικά μεγέθη της περασμένης εβδομάδας για μεγάλες οικονομικές δυνάμεις όπως οι ΗΠΑ και η Κίνα.

Όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στην τηλεδιάσκεψη των οικονομικών παραγόντων της Group of Seven, που αναμένεται να επικεντρωθεί στην κρίση χρεών της ευρωζώνης.

Πάντως η ανακοίνωση βελτίωσης στον δείκτη ISM υπηρεσιών των ΗΠΑ το απόγευμα "γυρίζει" θετικά τους δείκτες, καθώς προσφέρει σημαντική ανακούφιση μετά το σερί των δυσμενών στατιστικών μεγεθών που ανακοινώθηκαν την περασμένη εβδομάδα για την αμερικανική οικονομία. 

Μετά από ήπια πτωτικό άνοιγμα, ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται αυτή την ώρα 0,21% στις 12.127 μονάδες, ο S&P κινείται 0,4% υψηλότερα στις 1.2΄83 μονάδες, ενώ ο Nasdaq εμφανίζει άνοδο 0,48% στις 2.773 μονάδες.

Οι αγορές έχουν ησυχάσει κάπως από τις αρχές της εβδομάδας, όταν ανακοινώθηκε το teleconference της G-7, όπου αναμένεται να συζητηθεί η αντιμετώπιση των διαρκώς επιδεινούμενων κρίσεων στα κρατικά ομόλογα και τις τράπεζες της ευρωζώνης.

Στην Wall Street, αναμένεται με ενδιαφέρον η ανακοίνωση του δείκτη υπηρεσιών ISM.

Από το επιχειρηματικό πεδίο, η Starbucks αντιδρά με πτώση 2,6% μετά την συμφωνία εξαγοράς της Bay Bread προς 100 εκατ. δολάρια σε ρευστό.

Η μετοχή της Marvell Technology Group ενισχύεται 1,1% κατόπιν αναβάθμισης της σύστασης για τον τίτλο.

Η Dollar General Corp. υποχωρεί 4,1% μετά την ανακοίνωση έκδοσης στην δευτερογενή αγορά.

Η εικόνα είναι μικτή στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια και οι όγκοι συναλλαγών σχετικά περιορισμένοι εξαιτίας της αργίας στις αγορές της Βρετανίας.

Ο δείκτης DAX υποχωρεί 0,57% στις 5.944 μονάδες, ενώ ο CAC ενισχύεται 0,93% στις 2.982 μονάδες.

Περαιτέρω πιέσεις υφίσταται το ευρώ σήμερα, μετά την δήλωση του Ισπανού υπουργού Οικονομικών ότι η χώρα έχει ουσιαστικώς αποκλειστεί από τις αγορές εξαιτίας του υψηλού κόστους δανεισμού. Το ενιαίο νόμισμα διαμορφώνεται στο 1,2425 δολ.

Το συμβόλαιο Ιουλίου του πετρελαίου υποχωρεί 30 σεντς στα 83,68 δολ. ανά βαρέλι. Το συμβόλαιο του χρυσού κερδίζει 2,5 δολάρια στα 1.616 δολ. ανά ουγκιά.

Τα ασιατικά χρηματιστήρια ενισχύθηκαν νωρίτερα, με τις μετοχές σε Τόκιο και Χονγκ Κονγκ να διακόπτουν τετραήμερο πτωτικό σερί.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v