Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Wall Street: Αύξηση 20% στις αμοιβές των CEOs

Οι αμοιβές των CEOs στην Wall Street αυξήθηκαν κατά 20,4% το 2011, μια χρονιά κατά την οποία οι περισσότερες μεγάλες τράπεζες και χρηματιστηριακές είδαν έσοδα, κέρδη και τιμές να βουλιάζουν.

Wall Street: Αύξηση 20% στις αμοιβές των CEOs
Οι αμοιβές των ανώτατων στελεχών στον «ναό του χρήματος» την Wall Street αυξήθηκαν κατά 20,4% το 2011, μια χρονιά κατά την οποία οι περισσότερες μεγάλες τράπεζες και χρηματιστηριακές είδαν τα έσοδα, τα κέρδη και τις τιμές των μετοχών τους, να βουλιάζουν. Η αύξηση στο 2011 έπεται της αύξησης 26% στο 2010.

Ο υψηλότερα αμειβόμενος CEO χρηματοπιστωτικού οίκου του αμερικανικού χρηματιστηρίου ήταν ο «βαρόνος» των private-equity ο Henry Roberts Kravis, διευθύνων σύμβουλος της KKR & Co.

Το 2011 ο κ. Kravis έλαβε μισθό και άλλες αμοιβές συνολικού ύψους 30 εκατ. δολαρίων από το ΔΣ της KKR, καταλαμβάνοντας την Νο1 θέση στο Finance 50, την ετήσια κατάταξη του περιοδικού Bloomberg Markets με τους καλύτερα αμειβόμενους CEOs των μεγάλων οίκων της Wall Street.

Το Νο2 στην λίστα είναι ο εξάδελφός του και co-chief executive officer George Roberts, που εξασφάλισε 29,9 εκατ. δολ.

Όσον αφορά την κατάταξη με βάση την σύγκριση των αμοιβών των CEOs σε σχέση με την μετοχική απόδοση σε τριετή περίοδο, ο επικεφαλής της Citigroup, ο Vikram Pandit, που έλαβε 15 εκατ. δολ. το 2011 κατατάσσεται ο διευθύνων σύμβουλος που έδωσε την χειρότερη αξία στους μετόχους. Σημειώνεται ότι η πρόταση για την αμοιβή του το 2011 απορρίφθηκε από τους μετόχους και επανεξετάζεται.

Την καλύτερη αξία για τους επενδυτές δημιούργησε ο επικεφαλής της Berkshire Hathaway, ο «γκουρού» Warren Buffett.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v