Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μείωση κερδών έως 91% βλέπει η Qantas

Σε ελεύθερη πτώση βρέθηκε η μετοχή της αυστραλιανής αεροπορικής εταιρείας. Η διοίκησή της αιφνιδίασε άπαντες προβλέποντας μείωση κερδοφορίας έως και 91% λόγω των δυσμενών συνθηκών σε διεθνές επίπεδο.

Μείωση κερδών έως 91% βλέπει η Qantas
Σε ιστορικό χαμηλό υποχώρησε η μετοχή της Qantas Airways, καθώς η διοίκηση της εταιρείας προειδοποίησε για μείωση κερδοφορίας ακόμη και κατά 91% λόγω των δυσμενών διεθνών οικονομικών συνθηκών. Στο χρηματιστήριο του Σύδνεϋ, η μετοχή της αυστραλιανής αεροπορικής εταιρίας κατέγραψε κάθετη πτώση 18%.

Η διοίκηση της Qantas δήλωσε ότι τα κέρδη προ φόρων για το οικονομικό έτος που λήγει στις 30 Ιουνίου θα κυμανθούν μεταξύ 50 και 100 εκατ. δολαρίων Αυστραλίας, έναντι 552 εκατ. δολαρίων Αυστραλίας ένα χρόνο νωρίτερα. Στην ανακοίνωσή της, η Qantas αναφέρεται στη μείωση της ζήτησης από την Ευρώπη, την εκτίναξη στο κόστος των καυσίμων και τον έντονο ανταγωνισμό στην εγχώρια αγορά της Αυστραλίας.

Οι αναλυτές επισημαίνουν ότι η κάθετη πτώση της μετοχής αντικατοπτρίζει το πόσο απροετοίμαστοι ήταν οι επενδυτές για αυτή την εξέλιξη. "Η επιδείνωση στη διεθνή και την εγχώρια αγορά άρχισε να γίνεται αισθητή μόλις τις τελευταίες εβδομάδες» δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Alan Joyce.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v