Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εναλλαγές προσήμων στην Wall Street

Μεταβλητότητα αλλά ήπιες διακυμάνσεις χαρακτηρίζουν την συνεδρίαση στην Νέα Υόρκη, καθώς τα ευνοϊκά εγχώρια στατιστικά δίνουν μια ακόμη μάχη με την κρίση χρεών στην ευρωζώνη. Μικτό κλείσιμο ευρωαγορών.

Μεταβλητότητα και εναλλαγές προσήμων χαρακτηρίζουν την σημερινή συνεδρίαση στην Νέα Υόρκη, καθώς τα ευνοϊκά εγχώρια στατιστικά δίνουν μια ακόμη μάχη με την κρίση χρεών στην ευρωζώνη.

Η ανακοίνωση βελτίωσης στον δείκτη ISM υπηρεσιών των ΗΠΑ το απόγευμα "γύρισε" θετικά τους δείκτες, καθώς προσφέρει σημαντική ανακούφιση μετά το σερί των δυσμενών στατιστικών μεγεθών που ανακοινώθηκαν την περασμένη εβδομάδα για την αμερικανική οικονομία. Η ανάκαμψη όμως αποδείχθηκε βραχύβια και αυτή την ώρα οι βασικοί δείκτες κινούνται αυτή την ώρα με μικτή εμφάνιση.

Ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί ανεπαίσθητα 0,02% στις 12.099 μονάδες, ο S&P κινείται 0,15% υψηλότερα στις 1.28ο μονάδες, ενώ ο Nasdaq εμφανίζει άνοδο 0,08% στις 2.762 μονάδες.

Η αναλογία κερδισμένων / χαμένων μετοχών στο New York Stock Exchange είναι δύο προς μια στις πρωινές συναλλαγές και ο όγκος συναλλαγών ανέρχεται στα 194 εκατομμύρια μετοχές.

Όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στην τηλεδιάσκεψη των οικονομικών παραγόντων της Group of Seven, που επικεντρώνεται στην κρίση χρεών της ευρωζώνης. Η κρίση χρεών στην ευρωζώνη κλιμακώνεται διαρκώς και αρκετοί Αμερικανοί παρατηρητές φοβούνται ότι πλέον μεταδίδεται πέρα από την Ελλάδα στην Ισπανία και ίσως στην Ιταλία. Μέσα σε αυτό το κλίμα, η τακτική συνεδρίαση της ΕΚΤ την Πέμπτη αποτελεί σημαντικό σημείο αναφοράς για τις χρηματιστηριακές συναλλαγές αυτή την περίοδο.

Οι αγορές έχουν ησυχάσει κάπως από τις αρχές της εβδομάδας, όταν ανακοινώθηκε το teleconference της G-7, όπου συζητείται η αντιμετώπιση των διαρκώς επιδεινούμενων κρίσεων στα κρατικά ομόλογα και τις τράπεζες της ευρωζώνης.

Στην Wall Street από το επιχειρηματικό πεδίο, η Starbucks αντιδρά με πτώση 2,6% μετά την συμφωνία εξαγοράς της Bay Bread προς 100 εκατ. δολάρια σε ρευστό.

Η μετοχή της Marvell Technology Group ενισχύεται 1,1% κατόπιν αναβάθμισης της σύστασης για τον τίτλο.

Η Dollar General Corp. υποχωρεί 4,1% μετά την ανακοίνωση έκδοσης στην δευτερογενή αγορά.

Η εικόνα ήταν μικτή στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια και οι όγκοι συναλλαγών σχετικά περιορισμένοι εξαιτίας της αργίας στις αγορές της Βρετανίας.

Ο δείκτης DAX έκλεισε με πτώση 0,15% στις 5.969 μονάδες, ενώ ο CAC έκλεισε ενισχυμένος 1,07% στις 2.986 μονάδες.

Με κέρδη τερμάτισαν και οι αγορές της Μαδρίτης (+0,45%) και του Μιλάνο (+0,63%).

Περαιτέρω πιέσεις υφίσταται το ευρώ σήμερα, μετά την δήλωση του Ισπανού υπουργού Οικονομικών ότι η χώρα έχει ουσιαστικώς αποκλειστεί από τις αγορές εξαιτίας του υψηλού κόστους δανεισμού. Το ενιαίο νόμισμα διαμορφώνεται στο 1,2425 δολ.

Το συμβόλαιο Ιουλίου του πετρελαίου υποχωρεί ελαφρώς στα 83,85 δολ. ανά βαρέλι. Το συμβόλαιο του χρυσού κερδίζει 3 δολάρια στα 1.617 δολ. ανά ουγκιά.

Τα ασιατικά χρηματιστήρια ενισχύθηκαν νωρίτερα, με τις μετοχές σε Τόκιο και Χονγκ Κονγκ να διακόπτουν τετραήμερο πτωτικό σερί.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v