Στο ρελαντί η Wall εν αναμονή Fed

Οριακές μεταβολές καταγράφουν οι χρηματιστηριακοί δείκτες στη Wall Street ύστερα από το χθεσινό ράλι, ζυγίζοντας και τα στοιχεία για την εκτίναξη του ελλείμματος σε επίπεδο ρεκόρ, ενώ αναμένουν την απόφαση της Fed για τα επιτόκια. Άνοδος στην Ευρώπη πλην Λονδίνου.

Οριακές μεταβολές εμφανίζουν οι χρηματιστηριακοί δείκτες στη Wall Street ύστερα από το χθεσινό ράλι ζυγίζοντας και τα στοιχεία για την εκτίναξη του ελλείμματος σε επίπεδο ρεκόρ, ενώ αναμένουν την απόφαση της Fed για τα επιτόκια. Άνοδος στην Ευρώπη πλην Λονδίνου.

Συγκεκριμένα, το έλλειμμα του εμπορικού ισοζυγίου εκτινάχθηκε τον Οκτώβριο κατά 8,9% στα 55,5 δισ. δολάρια, ενώ οι εκτιμήσεις των αναλυτών έκαναν λόγο για διαμόρφωση του ποσού στα 52,8 δισ. δολάρια.

Εξάλλου, λίγο μετά το μέσον της συνεδρίασης αναμένεται η απόφαση της αμερικανικής κεντρικής τράπεζας για τα επιτόκια, με τις εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για αύξηση του κόστους δανεισμού κατά 0,25%.

Μεγαλύτερο ενδιαφέρον αναμένεται να δοθεί στο συνοδευτικό της απόφασης για τα επιτόκια κείμενο, όπου θα φανούν οι διαθέσεις των Αμερικανών κεντρικών τραπεζιτών για τις μελλοντικές τους κινήσεις.

Εξάλλου, λίγο πριν από την έναρξη της συνεδρίασης ανακοινώθηκαν τα στοιχεία για τη βιομηχανική παραγωγή, που αυξήθηκε κατά 0,3%. Οι αναλυτές έκαναν λόγο για άνοδο κατά 0,2% το Νοέμβριο, ύστερα από την αντίστοιχη (αναθεωρημένη) κατά 0,6% του Οκτωβρίου.

Και σήμερα υπάρχει συνέχεια σε ενδεχόμενες συνεργασίες, στο χώρο της τεχνολογίας ιδιαίτερα.

Συγκεκριμένα, οι New York Times αναφέρουν ότι η εταιρία συστημάτων ασφάλειας πληροφορικής Symantec, βρίσκεται σε συνομιλίες προκειμένου για την εξαγορά της Veritas Software, με τη μετοχή της τελευταίας να ενισχύεται ήδη πάνω από 10%.

Κατά 4,3% αυξάνει την τιμή της και η μετοχή της Sprint, καθώς η Wall Street Journal αναφέρει σε δημοσίευμά της ότι η Vodafone στηρίζει πρόταση της αμερικανικής συνεταιρικής της Verizon Communications για την εξαγορά της Sprint, έναντι του ποσού των 36 δισ. δολαρίων.

Πτώση 3,4% καταγράφει η μετοχή της Vodafone, καθώς η Goldman Sachs υποβάθμισε τη σύστασή της για τη μετοχή της βρετανικής εταιρίας σε in line από outperform.

Σε θετική τροχιά διαμορφώνεται η μετοχή της Boeing, καθώς η εταιρία ανακοίνωσε ότι πρόκειται να αυξήσει το τριμηνιαίο της μέρισμα κατά 25%, στα 25 σεντς ανά μετοχή.

Κέρδη κατάγράφει και η Google, καθώς βρίσκεται κοντά σε συμφωνία με βιβλιοθήκες ερευνών αλλά και αυτής του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, προκειμένου να της επιτρέψουν να μετατρέψει τα αρχεία τους σε ψηφιακή μορφή, ώστε να καταστούν προσιτά μέσα από τη μηχανή αναζήτησης του Διαδικτύου.

Ο Dow Jones διαμορφώνεται στις 10633,18 μονάδες με απώλειες κατά 0,04%, ο Nasdaq υποχωρεί περί το 0,07% στις 2147,02 μονάδες, ενώ ο S&P κινείται πτωτικά 0,06% στις 1197,99 μονάδες.

Στο Λονδίνο ο FTSE 100 διαμορφώνεται στις 4718,2 μονάδες με απώλειες 0,38%, ο DAX ενισχύεται 0,25% στις 4229,78 μονάδες και ο CAC 40 σημειώνει άνοδο 0,07% στις 3808,63 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v