Οριακές οι μεταβολές στο κλείσιμο για τη Wall

Ελάχιστα μετακινήθηκαν οι δείκτες σε μια έτσι και αλλιώς υποτονική συνεδρίαση στη Wall Street, την οποία δεν κατόρθωσε να ταρακουνήσει ούτε η κατακόρυφη υποχώρηση των πετρελαϊκών τιμών, παρά τη μείωση της παραγωγής από τον ΟΠΕΚ. Κέρδη κατέγραψαν οι ευρωαγορές.

Ελάχιστα μετακινήθηκαν οι δείκτες σε μια έτσι και αλλιώς υποτονική συνεδρίαση στη Wall Street, την οποία δεν κατόρθωσε να ταρακουνήσει ούτε η κατακόρυφη υποχώρηση των πετρελαϊκών τιμών, παρά τη μείωση της παραγωγής από τον ΟΠΕΚ. Κέρδη κατέγραψαν οι ευρωαγορές.

Αναλυτές σχολιάζουν ότι βρισκόμαστε στο τέλος μιας ιδιαίτερα (όπως αποδείχτηκε) ”νευρικής” εβδομάδας για τη Wall Street, οπότε είναι λογικό να επικρατεί εκ νέου αντίστοιχο κλίμα στην τελευταία συνεδρίαση.

Η τιμή του πετρελαίου υποχώρησε κοντά στα 40,71 δολάρια το βαρέλι στην αγορά της Νέας Υόρκης, ύστερα από την απόφαση του ΟΠΕΚ για μείωση της παραγωγής κατά 1 εκατ. βαρέλια.

Η αύξηση του δείκτη τιμών χοντρικής πλέον των προσδοκιών της αγοράς ενέτεινε ακόμη περισσότερο το νευρικό κλίμα.

Ο δείκτης τιμών χοντρικής ενισχύθηκε κατά 0,5% το Νοέμβριο έναντι εκτιμήσεων για διαμόρφωση του μεγέθους στο 0,1%. Ο δείκτης PPI έχει ενισχυθεί πλέον του 5% σε ετήσια βάση, λόγω της αύξησης του κόστους καυσίμων, ενώ πρόκειται για τη μεγαλύτερη ετήσια αύξηση από τα τέλη της δεκαετίας του ’90.

Αντίθετα, ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης ενισχύθηκε στο 95,7 από 92,8 τον Νοέμβριο. Οι αναλυτές προσδοκούσαν οριακή ενίσχυση του δείκτη στο 93,2.

Σημαντικά κέρδη της τάξης του 1,8% κατέγραψε η μετοχή της General Electric, ύστερα από την ανακοίνωση εφαρμογής προγράμματος αγοράς ιδίων μετοχών (ύψους 15 δισ. δολαρίων) καθώς και την αύξηση του μερίσματός της κατά 10%.

Σημαντικά ενισχύθηκε η μετοχή της εταιρίας δικτύων οπτικών ινών Ciena, μετά από αναβάθμιση της σύστασης από την CSFB σε ”neutral” από ”underperform”, λόγω της ισχυρής κερδοφορίας τετάρτου τριμήνου της εταιρίας.

Στο ενδιαφέρον της αγοράς βρέθηκαν και οι μετοχές των Sprint και Nextel, καθώς δημοσίευμα της Wall Street Journal φέρει τις δύο εταιρίες να βρίσκονται σε συνομιλίες με ενδεχόμενο συγχώνευσης. Η Sprint ενισχύθηκε 4% ενώ η Nextel έκλεισε με απώλειες.

Κατά 2% ενισχύθηκε η United Technologies, καθώς ανακοίνωσε ότι θα ανταποκριθεί στις προσδοκίες της αγοράς στο τρέχον τρίμηνο αλλά και για το 2005.

Η Εθνική διαμορφώθηκε περί τα 6 δολάρια με απώλειες 0,66%, πτώση 1,24% σημείωσε ο ΟΤΕ στα 7,99 δολάρια, και η 3Ε κινήθηκε χαμηλότερα κατά 0,32% στα 25,01 δολάρια.

Ο Dow Jones διαμορφώνεται στις 10543,22 μονάδες με απώλειες 0,09%, ο δείκτης υψηλής τεχνολογίας Nasdaq έκλεισε με πτώση 0,04%, στις 2128,07 μονάδες και ο S&P 500 υποχώρησε 0,10%, στις 1188,0 μονάδες.

Ο δείκτη FTSE 100 του Χρηματιστηρίου του Λονδίνου σημείωσε κέρδη 0,12% στις 4694,0 μονάδες, ο CAC 40 ενισχύθηκε 0,56% στις 3768,42 μονάδες και ο Dax διαμορφώθηκε στις 4174,55 μονάδες με άνοδο 0,58%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v