ΗΠΑ: Νέο ρεκόρ για το εμπορικό έλλειμμα

Στα 55,5 δισ. δολάρια διευρύνθηκε το έλλειμμα του εμπορικού ισοζυγίου των ΗΠΑ τον Οκτώβριο σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εμπορίου, σημειώνοντας αύξηση 8,9%. Oι εκτιμήσεις των αναλυτών εκτιμούσαν ότι θα διαμορφωθεί στα 52,8 δισ. δολάρια. Πετρέλαιο και κινεζικά προιόντα οι κύριοι παράγοντες.

ΗΠΑ: Νέο ρεκόρ για το εμπορικό έλλειμμα
Στα 55,5 δισ. δολάρια διευρύνθηκε το έλλειμμα του εμπορικού ισοζυγίου των ΗΠΑ τον Οκτώβριο σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εμπορίου, σημειώνοντας αύξηση 8,9%. Oι συγκλίνουσες απόψεις των αναλυτών εκτιμούσαν ότι το εμπορικό έλλειμμα θα διαμορφωθεί στα 52,8 δισ. δολάρια.

Οι εισαγωγές αυξήθηκαν κατά 3,4%, στα 153,5 δισ. δολ., ποσοστό που αντιστοιχεί στην υψηλότερη αύξηση από τον Νοέμβριο του 2002. Οι εξαγωγές ενισχύθηκαν κατά 0,6%, διαμορφούμενες στα 98,1 δισ. δολάρια.

Εξάλλου, η διεύρυνση του εμπορικού ελλείμματος αποδίδεται, μεταξύ άλλων, στις υψηλές τιμές του πετρελαίου. Η αξία των εισαγωγών πετρελαίου ανήλθε στα 13,2 δισ. δολάρια τον Οκτώβριο στις ΗΠΑ.

Παράλληλα, οι Αμερικανοί αγόρασαν περισσότερα ηλεκτρικά είδη και είδη ρουχισμού από την Κίνα. Το εμπορικό έλλειμμα με την Κίνα διευρύνθηκε στα 16,8 δισ. δολ. τον Οκτώβριο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v