Σταθερά ανοδική τροχιά στη Wall

Με κέρδη ουσίας ”πορεύονται” στη συνεδρίαση της Wall Street οι βασικοί χρηματιστηριακοί δείκτες, εν μέσω θετικού κλίματος που δημιούργησαν οι ανακοινώσεις συμφωνιών πολλών δισ. δολαρίων. Αντίστοιχα θετικό το κλίμα και στην Ευρώπη.

Με κέρδη ουσίας ”πορεύονται” στη συνεδρίαση της Wall Street οι βασικοί χρηματιστηριακοί δείκτες, εν μέσω θετικού κλίματος που δημιούργησαν οι ανακοινώσεις συμφωνιών πολλών δισ. δολαρίων. Αντίστοιχα θετικό το κλίμα και στην Ευρώπη.

Συγκεκριμένα, η PeopleSoft έκανε (επιτέλους) αποδεκτή την επιθετική προσφορά εξαγοράς της Oracle ύψους 26,5 δολαρίων ανά μετοχή (10,3 δισ. δολάρια) δίνοντας έτσι τέλος στις πολύμηνες προσπάθειές της για την εξαγορά της PeopleSoft (από τον Ιούνιο του 2003).

Παράλληλα, η Oracle ανακοίνωσε και τα αποτελέσματα β΄ τριμήνου χρήσης, που ήταν αντίστοιχα των εκτιμήσεων των αναλυτών. Η μετοχή της τελευταίας ενισχύεται 10%, όπως και αυτές της PeopleSoft.

Ωστόσο, η εν λόγω συμφωνία ίσως να μην είναι η μόνη που θα ανακοινωθεί και επίσημα αυτή την εβδομάδα, σχολιάζουν οι αναλυτές.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal, πολύ κοντά στην ανακοίνωση της συμφωνίας ύψους 35 δισ. δολαρίων βρίσκονται οι τηλεπικοινωνιακές Sprint και Nextel Communications.

Παράλληλα, σαββατιάτικο δημοσίευμα των New York Times φέρει τη Verizon και τη ”συνέταιρό” της Vodafone, να ετοιμάζονται για κοινή προσφορά για την Nextel Communications.

Εξάλλου, η Johnson & Johnson συμφώνησε να εξαγοράσει την κατασκευάστρια εταιρία ιατρικών οργάνων Guidant έναντι 24 δισ. δολαρίων.

Το ποσό των 1,5 δισ. δολαρίων διέθεσε η Honeywell International προκειμένου για την εξαγορά της βρετανικής βιομηχανικής εταιρίας Novar. Η μετοχή της σημειώνει άνοδο 3%, στηρίζοντας τον Dow Jones.

Θετική στήριξη προσδίδουν και τα στοιχεία για τις πωλήσεις λιανικής, που σημείωσαν άνοδο 0,1% το Νοέμβριο.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης επικράτησε μερική νευρικότητα, καθώς το πετρέλαιο σημείωσε μικρή άνοδο κοντά στα 41 δολάρια το βαρέλι ύστερα από προβλέψεις για δυσμενείς καιρικές συνθήκες στις επόμενες ημέρες στις Βορειοανατολικές περιοχές των ΗΠΑ.

Ο δείκτης Dow Jones διαμορφώνεται στις 10618,15 μονάδες με άνοδο 0,71%, κέρδη 0,59% στις 2140,66 μονάδες καταγράφει ο Nasdaq, και ο S&P κινείται υψηλότερα κατά 0,70% στις 1196,26 μονάδες.

Στις 4731 μονάδες έκλεισε ο δείκτης FTSE 100 με κέρδη 0,79%, ο CAC 40 ενισχύθηκε κατά 1,00%, στις 3805,94 μονάδες ενώ κέρδη 1,07% σημείωσε ο DAX στις 4219,24 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v