Oracle: Αύξηση κερδών τριμήνου 32%

Βελτίωση κερδών 32% ανακοίνωσε για το β’ τρίμηνο η τρίτη μεγαλύτερη εταιρία κατασκευής λογισμικών Oracle, καθώς αυξήθηκε η ζήτηση για προγράμματα βάσης δεδομένων.

Oracle: Αύξηση κερδών τριμήνου 32%
Αύξηση κερδών 32% ανακοίνωσε για το β’ τρίμηνο η τρίτη μεγαλύτερη εταιρία κατασκευής λογισμικών Oracle, καθώς αυξήθηκε η ζήτηση για προγράμματα βάσης δεδομένων.

Τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν στα 815 εκατ. δολάρια ή 16 σεντς ανά μετοχή έναντι 617 εκατ. ή 12 σεντς ανά μετοχή ένα χρόνο πριν, ανακοίνωσε η εταιρία που εδρεύει στην Καλιφόρνια.

Οι πωλήσεις κατά το εξεταζόμενο οικονομικό τρίμηνο που ολοκληρώθηκε στις 30 Νοεμβρίου αυξήθηκαν στα 2,76 δισ. δολάρια από 2,5 δισ. δολάρια. Οι αναλυτές περίμεναν έσοδα της τάξης των 2,6 δισ. δολαρίων και κέρδη 13,5 σεντς ανά μετοχή, σύμφωνα με έρευνα της Thomson Financial.

Ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου, Larry Ellison, προσπαθεί να μειώσει την εξάρτηση της εταιρίας από τα προϊόντα βάσεων δεδομένων και τους τελευταίους 18 μήνες ”αναλώνεται”, σύμφωνα με αρκετούς αναλυτές, για να εξαγοράσει την PeopleSoft ώστε να αυξήσει τις πωλήσεις άλλων προγραμμάτων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v