Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οι αγοραστές κέρδισαν τη μάχη στη Wall Street

Άνοδος για τους δείκτες στη Wall σε μια συνεδρίαση έντονων διακυμάνσεων. Τερμάτισε το πτωτικό σερί 8 συνεδριάσεων για τον Dow και 7 για τον S&P. Νέο ιστορικό υψηλό για το χρυσό. Απώλειες στις ευρωαγορές.

Συνεδρίαση έντονων διακυμάνσεων στη Wall Street καθώς οι δείκτες S&P και Nasdaq κατόρθωσαν γρήγορα να σβήσουν απώλειες άνω του 1% και να σταθεροποιηθούν σε θετικό έδαφος ενώ λίγο πριν το πέρας της συνεδρίασης και ο Dow Jones έκλεισε με θετικό πρόσημο.

Ειδικότερα, τα καλά εταιρικά αποτελέσματα της Quantas Services και της Mastercard τόνωσαν το αγοραστικό ενδιαφέρον των επενδυτών στη Wall.

Συγκεκριμένα, η Mastercard ανακοίνωσε αύξηση 33% στα καθαρά κέρδη β’ τριμήνου με την μετοχή να ενισχύεται 12% και αντίστοιχα, καλύτερα των αναμενόμενων αποτελέσματα γνωστοποίησε και η Quantas με τον τίτλο να σημειώνει άνοδο 10%.

Νωρίτερα, απώλειες άνω του 1% έφτασαν να καταγράφουν οι δείκτες στη Wall Street μετά την απροσδόκητη πτώση του δείκτη υπηρεσιών στις ΗΠΑ τον Ιούλιο.

Αναλυτικά, τα κατώτερα των αναμενόμενων μακροοικονομικά στοιχεία πίεσαν αρχικά χαμηλότερα τη Wall καθώς κυριάρχησαν οι ανησυχίες των επενδυτών για ενδεχόμενη περεταίρω επιβράδυνση της οικονομικής ανάκαμψης στις ΗΠΑ.

Oι έντονες ρευστοποιήσεις που εκδηλώθηκαν στην έναρξη της συνεδρίασης με αφορμή την απροσδόκητη πτώση του δείκτη υπηρεσιών ISM τον Ιούλιο στις ΗΠΑ, οδήγησαν τους επενδυτές σε κύμα ρευστοποιήσεων, με τον Nasdaq να σβήνει τα κέρδη του 2011.

Ωστόσο με το πέρας μόλις μιας ώρας, οι αγοραστές επανήλθαν στη Wall με τους δείκτες να περιορίζουν σημαντικά τις απώλειες μετά τα ελαφρώς καλύτερα των αναμενόμενων στοιχεία εργοστασιακών παραγγελιών που ανακοίνωσε το υπουργείο εμπορίου.

Συγκεκριμένα οι εργοστασιακές παραγγελίες υποχώρησαν 0,8% τον Ιούνιο έναντι πτώσης 0,9% που ανέμεναν οι αναλυτές.

Παράλληλα ενθαρρυντικά χαρακτηρίζονται από τους αναλυτές τα στοιχεία απασχόλησης του ιδιωτικό τομέα καθώς οι προσλήψεις έφτασαν τον Ιούλιο τις 114.000, αρκετά πάνω από τις προβλέψεις της αγοράς.

Στην αγορά εμπορευμάτων, σε νέο ιστορικό υψηλό ολοκλήρωσε τις συναλλαγές του ο χρυσός στα 1.670 δολ./oz ενώ η τιμή του πετρελαίου υποχώρησε σε χαμηλό 5 εβδομάδων στα 91,74 δολ. ανά βαρέλι, μετά τη νέα αύξηση στα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ.

Λίγο πριν από το πέρας της συνεδρίασης, το δικαίωμα της Εθνικής εμφάνιζε απώλειες 0,9% στα 1,22 δολάρια και το δικαίωμα της σημείωνε πτώση 2,4% στα 23,51 δολάρια.

Στη Wall, o Dow ενισχύθηκε 0,25% στις 11.896,28 μονάδες, ο S&P με κέρδη 0,5% στις 1.260,35 μονάδες και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq υψηλότερα 0,89% στις 2.693,07 μονάδες.

Στις ευρωαγορές, ο FTSE 100 έκλεισε με σημαντικές απώλειες 2,34% στις 5.585 μονάδες, στη Φρανκφούρτη ο DAX 30 με πτώση 2,3% στις 6.641 μονάδες και στο Παρίσι ο CAC 40 χαμηλότερα 2,08% στις 3.449 μονάδες.

Στον ευρωπαϊκό νότο το χρηματιστήριο της Μαδρίτης υποχώρησε 0,85% στις 9.037,7 μονάδες και στο Μιλάνο ο δείκτης MIB έκλεισε με απώλειες 1,54% στις 17.006 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v