Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η ασθενική ανάκαμψη φοβίζει τη Wall

Αρνητικά πρόσημα καταγράφονται στη Wall, καθώς η ψήφιση του νομοσχεδίου για το χρέος δεν έχει κατευνάσει τις ανησυχίες για την ανάκαμψη της αμερικανικής οικονομίας. Κέρδη για το δολάριο. Πτωτικά και οι ευρωαγορές.

Yποχωρούν οι μετοχές στη Wall, καθώς η ψήφιση του νομοσχεδίου για το όριο του χρέους από την Βουλή των Αντιπροσώπων αργά το βράδυ της Δευτέρας, δεν έχει καθησυχάσει τους επενδυτές για τον κίνδυνο υποβάθμισης των ΗΠΑ.

Στο αρνητικό κλίμα συνέβαλε και η ανακοίνωση για την πτώση των καταναλωτικών δαπανών τον Ιούνιο κατά 0,2%. Τα αρνητικά αυτά οικονομικά στοιχεία προστίθενται στην χθεσινή ανακοίνωση για την πτώση του μεταποιητικού δείκτη ISM και την αναθεώρηση της ανάπτυξης του α’ τριμήνου προς τα κάτω την προηγούμενη εβδομάδα.

Οι αναλυτές εκτιμούν ότι τα οικονομικά στοιχεία εμφανίζουν μια διστακτική ανάκαμψη και μπορεί να καταδεικνύουν μια επιστροφή της αμερικάνικης οικονομίας στην ύφεση.

Ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί 0,47% στις 12.075 μονάδες, ο S&P 0,65% στις 1.279 μονάδες, ενώ ο Nasdaq 0,54% στις 2.729 μονάδες.

Στο εταιρικό μέτωπο οι μετοχές της Pfizer σημειώνουν πτώση 1,24%, ύστερα από την ανακοίνωση της εταιρίας για κέρδη β’ τριμήνου 60 σεντς ανά μετοχή.

Οι μετοχές της Synchronoss Technologies Inc κινούνται ανοδικά κατά 6,4%, ύστερα από την ανακοίνωση κερδών υψηλότερα από τις προβλέψεις της αγοράς.

Στην αγορά των συναλλαγμάτων το δολάριο σημειώνει κέρδη έναντι του ευρώ, με την ισοτιμία να διαμορφώνεται στο 1,4225. Ανοδικά κινείται το αμερικανικό νόμισμα και σε σχέση με τη βρετανική λίρα και το γιεν.

Στην αγορά των εμπορευμάτων, ο χρυσός κινείται ανοδικά στα 1,629 δολάρια η ουγκιά, ενώ το πετρέλαιο υποχωρεί κατά 67 σεντς στα 94,22 δολάρια το βαρέλι.

Αρνητικά πρόσημα και στις ευρωπαϊκες αγορές. Ο δείκτης FTSE υποχωρεί 0,59% στις 5.740 μονάδες, ο CAC 0,71% στις 3.563 και ο DAX 1,03% στις 6.881 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v