Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Υποχωρεί η Wall μετά την πτώση του δείκτη ISM

Πτωτικά κινούνται οι μετοχές στη Wall ύστερα από τα απογοητευτικά αποτελέσματα του δείκτη μεταποίησης ISM τον Ιούλιο. Νωρίτερα η ανακοίνωση Ομπάμα για συμφωνία για το χρέος είχε οδηγήσει σε μίνι ράλι τη Wall.

Η πτώση του δείκτη μεταποίησης ISM στις 50,9 μονάδες ανέτρεψε το αρχικά ενθουσιώδες κλίμα στη Wall, που είχε δημιουργηθεί ύστερα από την ανακοίνωση Ομπάμα για επίτευξη συμφωνίας για το χρέος.

Ο κ. Ομπάμα δήλωσε ότι "οι ηγέτες και των δύο κομμάτων και των δύο σωμάτων κατέληξαν σε συμφωνία που θα μειώσει το έλλειμμα και θα αποτρέψει τη χρεοκοπία"

Συγκεκριμένα οι ηγέτες των δύο σωμάτων του Κογκρέσου κατέληξαν σε διμερή συμφωνία για σημαντική αύξηση του ορίου χρέους κατά τουλάχιστον 2,1 τρισ. δολάρια, που θα καλύψει τις ανάγκες χρηματοδότησης των ΗΠΑ μέχρι το 2013.

Ωστόσο, λίγο μετά την έναρξη της συνεδρίασης, το ISM ανακοίνωσε ότι ο δείκτης μεταποίησης διαμορφώθηκε τον Ιούλιο στις 50,9 μονάδες, σημειώνοντας πτώση 4,4 μονάδων.

Σημειώνεται ότι οι προβλέψεις για τον δείκτη τον Ιούλιο σύμφωνα με το MarketWatch κινούνταν κοντά στις 55 μονάδες.

Ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί 0,32% στις 12.105 μονάδες, ο S&P  0,38% στις 1.287 μονάδες, ενώ ο Nasdaq 0,23% στις 2.750 μονάδες

Σημειώνεται ότι οι αγορές των ΗΠΑ είχαν υποχωρήσει την Παρασκευή, με τον Dow Jones να κλείνει με απώλειες για έκτη συνεχόμενη συνεδρίαση.

Στο εταιρικό μέτωπο ο τραπεζικός κολοσσός HSBC ανακοίνωσε αύξηση 3,3% στα κέρδη προ φόρων και απολύσεις 30.000 υπαλλήλων, με τις μετοχές να σημειώνουν αύξηση 3,46%.

Οι μετοχές της Humana σημειώνουν άνοδο 5,51% , ύστερα από ανακοίνωση για αύξηση κερδών κατά 35% .

Στην αγορά συναλλάγματος το δολάριο υποχωρεί σε σχέση με το ευρώ, αλλά σημειώνει κέρδη σε σχέση με τη βρετανική λίρα και το ιαπωνικό γιέν.

Στις αγορές εμπορευμάτων, το πετρέλαιο σημειώνει κέρδη 1 δολάριο στα 96,70 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός υποχωρεί στα 1,619 δολάρια η ουγκιά.

Η ανακοίνωση του Μπάρακ Ομπάμα για την επίτευξη συμφωνίας για το όριο του χρέους οδήγησε σε άνοδο τις ευρωπαϊκές αγορές, αλλά το κλίμα αντιστράφηκε μετά τα αποτελέσματα για την μεταποίηση στις ΗΠΑ.

Ο δείκτης FTSE υποχωρεί 0,19% στις 5.804 μονάδες, ο DAX  2,42% στις 6.985 μονάδες, ενώ ο CAC σημειώνει απώλειες 2,19% στις 3.592 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v