Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επιχείρηση ανασύνταξης στη Wall Street

Σε θετικό έδαφος γύρισαν οι δείκτες στη Wall παρά τις αρχικές ισχυρές απώλειες έως και 1% με αφορμή την απροσδόκητη πτώση του δείκτη υπηρεσιών στις ΗΠΑ. Στο προσκήνιο τα εταιρικά αποτελέσματα. Απώλειες στις ευρωαγορές.

Σε θετικό έδαφος γύρισαν οι δείκτες στη Wall παρά τις αρχικές ισχυρές απώλειες έως και 1% με αφορμή την απροσδόκητη πτώση του δείκτη υπηρεσιών στις ΗΠΑ. Στο προσκήνιο τα εταιρικά αποτελέσματα.

Τα καλά εταιρικά αποτελέσματα της Quantas Services και της Mastercard τόνωσαν το αγοραστικό ενδιαφέρον των επενδυτών στη Wall.

Συγκεκριμένα η Mastercard ανακοίνωσε αύξηση 33% στα καθαρά κέρδη β’ τριμήνου με την μετοχή να ενισχύεται 8% και αντίστοιχα τα καλύτερα των αναμενόμενων αποτελέσματα της Quantas ενισχύουν τον τίτλο 2%.

Νωρίτερα απώλειες άνω του 1% έφτασαν να καταγράφουν οι δείκτες στη Wall Street μετά την απροσδόκητη πτώση του δείκτη υπηρεσιών στις ΗΠΑ τον Ιούλιο.

Αναλυτικά για άλλη μια συνεδρίαση τα κατώτερα των αναμενόμενων μακροοικονομικά στοιχεία πίεσαν αρχικά χαμηλότερα τη Wall καθώς παραμένουν οι ανησυχίες των επενδυτών για ενδεχόμενη περεταίρω επιβράδυνση της οικονομικής ανάκαμψης στις ΗΠΑ.

Ειδικότερα, οι έντονες ρευστοποιήσεις που εκδηλώθηκαν στην έναρξη της συνεδρίασης με αφορμή την απροσδόκητη πτώση του δείκτη υπηρεσιών ISM τον Ιούλιο στις ΗΠΑ στις 52,7 μονάδες οδήγησαν τους επενδυτές σε κύμα ρευστοποιήσεων, με τον Nasdaq να σβήνει τα κέρδη του 2011.

Ωστόσο με το πέρας μόλις μιας ώρας, οι αγοραστές επανήλθαν στη Wall με τους δείκτες να περιορίζουν σημαντικά τις απώλειες μετά τα ελαφρώς καλύτερα των αναμενόμενων στοιχεία εργοστασιακών παραγγελιών που ανακοίνωσε το υπουργείο εμπορίου.

Συγκεκριμένα οι εργοστασιακές παραγγελίες υποχώρησαν 0,8% τον Ιούνιο έναντι πτώσης 0,9% που ανέμεναν οι αναλυτές.

Παράλληλα ενθαρρυντικά χαρακτηρίζονται από τους αναλυτές τα στοιχεία απασχόλησης του ιδιωτικό τομέα που αναφέρει σε έκθεσή της η ADP καθώς οι προσλήψεις έφτασαν τον Ιούλιο τις 114.000, αρκετά πάνω από τις προβλέψεις των αναλυτών.

Στην αγορά εμπορευμάτων, σε νέο ιστορικό υψηλό διαπραγματεύεται η τιμή του χρυσού στα 1.670 δολ./oz ενώ η τιμή του πετρελαίου υποχωρεί 2,1% στα 91,74 δολ. ανά βαρέλι.

Στη Wall, o Dow σημειώνει απώλειες μόλις 0,1% στις 11.858 μονάδες, ο S&P με κέρδη 0,23% στις 1.257 μονάδες και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq υψηλότερα 0,7% στις 2.688 μονάδες.

Στις ευρωαγορές ο FTSE 100 έκλεισε με σημαντικές απώλειες 2,34% στις 5.585 μονάδες, στη Φρανκφούρτη ο DAX 30 με πτώση 2,3% στις 6.641 μονάδες και στο Παρίσι ο CAC 40 χαμηλότερα 2,08% στις 3.449 μονάδες.

Στον ευρωπαικό νότο το χρηματιστήριο της Μαδρίτης υποχώρησε 0,85% στις 9.037,7 μονάδες και στο Μιλάνο ο δείκτης MIB έκλεισε με απώλειες 1,54% στις 17.006 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v