Ισχυρές πιέσεις σε Wall - ευρωαγορές (update)

Εντείνονται οι πιέσεις στη Wall Street μετά την νέα εκτίναξη των τιμών του ”μαύρου χρυσού”, αλλά και τα άσχημα εταιρικά νέα, όπως η υποβάθμιση της Cisco Systems και τα αρνητικά αποτελέσματα της Morgan Stanley. Σε χαμηλό τριών εβδομάδων ο Dow Jones. Ισχυρές πιέσεις στις ευρωαγορές.

Εντείνονται οι πιέσεις στη Wall Street μετά την υποχώρηση των αποθεμάτων πετρελαίου και την νέα εκτίναξη των τιμών του ”Μαύρου χρυσού”, αλλά και τα άσχημα εταιρικά νέα.

Το σύνολο των μετοχών του Dow Jones 30 διαπραγματεύεται με αρνητικό πρόσημο, με αποτέλεσμα ο δείκτης των αμερικανικών blue chips να υποχωρεί σε χαμηλά τριών εβδομάδων, ενώ σημαντικές απώλειες καταγράφουν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια και ιδίως ο DAX (-1,27%).

Οι πτωτικές διαθέσεις πυροδοτήθηκαν από την υποβάθμιση της Cisco Systems από την Deutsche Bank και τα αρνητικά αποτελέσματα από τις Bear Sterns και Morgan Stanley.

Ειδικότερα, η Bear Sterns αλλά και η Morgan Stanley ανακοίνωσαν τα αποτελέσματα γ΄ τριμήνου για τη χρήση του 2004, τα οποία ήταν χαμηλότερα σε σχέση με το προηγούμενο έτος, χωρίς παράλληλα να ανταποκριθούν στις προσδοκίες των αναλυτών.

Ήδη, η μετοχή της Morgan Stanley υποχωρεί 5,69%, ενώ αντίστοιχο κλίμα επικρατεί και στις υπόλοιπες μετοχές του τραπεζικού κλάδο, με τη Fannie Mae να σημειώνει απώλειες κοντά στο 5% και την JP Morgan να καταγράφει πτώση 1,6%.

Εξάλλου, η Deutsche Bank υποβάθμισε τη σύσταση για τη μετοχή της Cisco Systems σε ”hold”, με το γερμανικό οίκο να περικόπτει παράλληλα και τις εκτιμήσεις του για τις πωλήσεις του γ΄ τριμήνου στο 1% από το 2%.

Κέρδη σημειώνει η μετοχή της Eastman Kodak, ύστερα από την επαναδιατύπωση των εκτιμήσεών της για τα δύο τελευταία τρίμηνα του 2004.

Ανοδικά κινείται και η FedEx, καθώς τα κέρδη για το πρώτο τρίμηνο σημείωσαν άνοδο στα 1,08 δολάρια ανά μετοχή, έναντι των 42 σεντς ανά μετοχή πέρυσι. Τα έσοδα αυξήθηκαν 23% στα 6,98 δισ. δολάρια.

Αρνητικές τάσεις διαμορφώνει η μετοχή της αλυσίδας εστιατορίων Wendy’s International, ύστερα από την υποβάθμιση της μετοχής της από σειρά αναλυτών.

Η υποβάθμιση έρχεται μετά από την αρνητική προειδοποίηση που εξέδωσε η εταιρία για τα κέρδη του γ΄ και του δ΄ τριμήνου.

Ο Dow Jones υποχωρεί 1,08% στις 10134,80 μονάδες, πτώση 1,47% καταγράφει ο Nasdaq στις 1892,87 μονάδες, ενώ και ο S&P κινείται χαμηλότερα κατά 1,16% στις 1116,19 μονάδες.

Λίγο πριν από το κλείσιμο της συνεδρίασης στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, ο FTSE 100 σημειώνει πτώση 0,31% στις 4594,3 μονάδες, ο DAX υποχωρεί 1,29% στις 3939,62 μονάδες και ο CAC 40 καταγράφει απώλειες 1,04% στις 3692,36 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v