Αμυδρές ελπίδες για συμβιβασμό στην Yukos

Η ρωσική κυβέρνηση ενδέχεται να μελετήσει κάποια μέθοδο συμβιβασμού στην φορολογική διαμάχη των 7,5 δισ. δολαρίων με την Yukos, χωρίς να κατασχεθεί η μεγαλύτερη μονάδα της, Yugansk.

Αμυδρές ελπίδες για συμβιβασμό στην Yukos
Η ρωσική κυβέρνηση ενδέχεται να μελετήσει κάποια μέθοδο συμβιβασμού στην φορολογική διαμάχη των 7,5 δισ. δολαρίων με την Yukos, χωρίς να χρειαστεί να κατασχέσει την Yugansk, την μεγαλύτερη μονάδα παραγωγής του πετρελαϊκού κολοσσού, ανακοίνωσε ο διευθύνων σύμβουλος της τελευταίας, Steven Theede.

”Η κατεύθυνση φαίνεται να δείχνει προς την κατάσχεση των περιουσιακών μας στοιχείων, αλλά παράλληλα έχουμε καταθέσει κάποιες προτάσεις. Μια ή δύο από αυτές τις προτάσεις ίσως τεθούν προς μελέτη,” δήλωσε ο επικεφαλής της σιβηρικής μονάδας της Yukos, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Τα προβλήματα της Yukos, της μεγαλύτερης εξαγωγέως πετρελαίου της Ρωσίας, έχουν συμβάλει στην εκτίναξη του πετρελαίου μέχρι σχεδόν τα 50 δολάρια στη Νέα Υόρκη και έχουν προκαλέσει έντονες επικρίσεις για την πολιτική του Vladimir Putin.

Η μετοχή της Yukos έχει βυθιστεί 75% από τον Απρίλιο, ασκώντας σημαντικές πιέσεις στο χρηματιστήριο της Μόσχας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v