Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δείχνει χαρακτήρα η Wall Street

Τα καλύτερα των αναμενόμενων μακροοικονομικά στοιχεία διατηρούν σε θετικό έδαφος τη Wall Street παρά τον καταστροφικό σεισμό των 8,9 ρίχτερ στην Ιαπωνία. Απώλειες στις ευρωαγορές.

Τα καλύτερα των αναμενόμενων μακροοικονομικά στοιχεία διατηρούν σε θετικό έδαφος τη Wall Street παρά τον καταστροφικό σεισμό των 8,9 ρίχτερ στην Ιαπωνία.

Ο σεισμός θα μπορούσε να επιβραδύνει την σταδιακή ανάκαμψη της ιαπωνικής οικονομίας και να αυξήσει το ήδη τεράστιο δημόσιο χρέος της χώρας, που φτάνει το 200% του ΑΕΠ. Αλλά η έως τώρα αντίδραση της χρηματαγοράς στις ΗΠΑ είναι ηπιότερη του αναμενομένου.

Σύμφωνα με τον Arne Espe, αντιπρόεδρου της Mutual Fund Portofolios, "η κρίση στην Μέση Ανατολή και την Βόρεια Αφρική είχε πολύ μεγαλύτερο αντίκτυπο στην χρηματαγορά από τον σεισμό στην Ιαπωνία".

Ο Dow Jones κινείται καλύτερα από την Πέμπτη, όπου οι ανησυχίες για τις εξελίξεις στην Μέση Ανατολή οδήγησαν τον δείκτη στην μεγαλύτερη ημερήσια πτώση από τον Αύγουστο.

Ωστόσο, το μεγαλύτερο άλμα στους τελευταίους τέσσερις μήνες των λιανικών πωλήσεων στις ΗΠΑ, ενισχύουν το αγοραστικό ενδιαφέρον των επενδυτών στη Wall.

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται στις 12.010 μονάδες σημειώνοντας αύξηση 0,22% ,o Nasdaq με άνοδο 0,28% στις 2.709 μονάδες και με κέρδη 0,43% ο S&P στις 1300 μονάδες.

Παρά τις οριακές απώλειες στην Wall, ισχυρές πιέσεις δέχεται ο κλάδος των ασφαλιστικών εταιρειών.

Στην Ευρώπη, ο δείκτης FTSE 100 έκλεισε με οριακές απώλειες 0,28% στις 5.828,67 μονάδες, στη Φρανκφούρτη ο DAΧ 30 με πτώση 1,16% στις 6.981,49 μονάδες και στο Παρίσι ο CAC 40 χαμηλότερα 0,89% στις 3.928 μονάδες.


ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v