Ο Nasdaq ”κοκκίνισε” την Wall

Σταθερά στο ”κόκκινο” κινήθηκαν οι τρεις βασικοί χρηματιστηριακοί δείκτες στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού στο κλείσιμο της εβδομάδας. Πρωταγωνιστές στην πτώση οι τεχνολογικές μετοχές του δείκτη Nasdaq και ειδικότερα, αυτές των Microsoft, Coca Cola και Amazon.com. Πιέσεις δέχτηκαν την Παρασκευή και τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.

Σταθερά στο ”κόκκινο” κινήθηκαν οι τρεις βασικοί χρηματιστηριακοί δείκτες στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού στο κλείσιμο της εβδομάδας, ενώ αρνητικός πρωταγωνιστής της συνεδρίαση της Παρασκευής ήταν ο δείκτης των μετοχών υψηλής τεχνολογίας Nasdaq με απώλειες που ξεπέρασαν το 2%. Πιέσεις δέχτηκαν την Παρασκευή και τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.

Ο δείκτης Dow Jones έκλεισε κάτω από το ψυχολογικό όριο των 10.000 μονάδων καθώς οι επενδυτές φαίνεται να ανησυχούν για το ύψος των οικονομικών μεγεθών εξαμήνου που ανακοινώνουν οι εισηγμένες, και το κατά πόσο τα μεγέθη αυτά αποτυπώνονται στις τρέχουσες χρηματιστηριακές αποτιμήσεις

Η σημερινή πτώση στην Wall οφείλεται κατά κύριο λόγο στην πορεία των τεχνολογικών μετοχών οι οποίες τον τελευταίο καιρό δίνουν τον τόνο, βαρύνοντας σημαντικά στην τάση της αγοράς, τόσο στις θετικές όσο και σε αρνητικές συνεδριάσεις.

Μεταξύ των ”hi- tech δραστών” της πτωτικής συνεδρίασης της Παρασκευής σε περίοπτη θέση βρίσκονται οι τίτλοι των Microsoft, και Amazon.com.

Η μετοχή της Microsoft υποχώρησε κατά 2,90% στα 28,17 δολάρια, η Coca Cola έχασε ενώ 8,11% στα 45 δολάρια, η Amazon.com κατέγραψε τις μεγαλύτερες απώλειες 11,79% στα 40,42 δολάρια.

Σημειώνεται πως, η Microsoft ανακοίνωσε εχθές μετά το κλείσιμο της αγοράς κέρδη β’ τριμήνου λίγο χαμηλότερα των προσδοκιών και υποβάθμισε την προοπτική της για το σύνολο του έτους, καθώς εκπνέουν τα μακροπρόθεσμα συμβόλαια με τις επιχειρήσεις και επιβραδύνονται τα επενδυτικά έσοδα.

Ακόμα, η Coca Cola ανακοίνωσε αύξηση 16% των καθαρών κερδών της, αλλά ο όγκος των πωλήσεών της αυξήθηκε μόνον κατά 1%, πολύ κάτω από τις προσδοκίες. Επίσης, οι επενδυτές απογοητεύτηκαν και από τα αποτελέσματα της Amazon.com.

Η εισηγμένη στο NYSE μετοχή της Εθνικής Τράπεζας σημείωσε πτώση 1,08% στα 4,59 δολάρια, αμετάβλητος παρέμεινε ο ΟΤΕ στα 6,26 δολάρια, ενώ και η 3Ε κινήθηκε χαμηλότερα 0,56% στα 25,01 δολάρια.

Ο δείκτης Dow Jones έκλεισε, στις 9.989,72 μονάδες σημειώνοντας απώλειες της τάξεως του 0,60%, ο δείκτης υψηλής τεχνολογίας Nasdaq εμφανίσε υψηλές απώλειες της τάξεως του 2,12%, στις 1.849,09 μονάδες, ενώ απώλειες της τάξεως του 0,97% σημείωσε στον S&P 500, στις 1.086,20 μονάδες.

Στην Ευρώπη, ο FTSE 100 έκλεισε στις 4.326,30 μονάδες με κέρδη 0,46%, πτώση 0,09% κατέγραψε ο DAX στις 3.797,33 μονάδες, ενώ και ο CAC 40 υποχώρησε 0,15% στις 3.567,29 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v