Νευρικότητα σε Dow, αποκόμιση κερδών σε Nasdaq

Νευρικότητα και εναλλαγές προσήμων ”χαρακτηρίζουν” το Dow. Aποκόμιση κερδών στο Nasdaq, που διευρύνει τις απώλειές του, με τους επενδυτές να προχωρούν σε πωλήσεις τίτλων τεχνολογικών εταιριών. Με κέρδη ”έκλεισαν” οι μεγαλύτερες ευρωαγορές.

Σε πωλήσεις τεχνολογικών τίλτων προχωρούν οι επενδυτές στη Wall Street, διευρύνοντας τις απώλειες για τον τεχνολογικό Nasdaq, ενώ συχνές εναλλαγές προσήμων χαρακτηρίζουν το Dow.

Τα εταιρικά αποτελέσματα καθορίζουν, κυρίως, τις τάσεις στη σημερινή συνεδρίαση, με τη Microsoft να στηρίζει το Dow, ύστερα από την ανακοίνωση ότι θα διανείμει ”ειδικό” μέρισμα ύψους 3 δολαρίων ανά μετοχή το 2004, συνολικού ύψους 32 δισ. δολαρίων.

Παράλληλα η εταιρία ανακοίνωσε πως θα προχωρήσει σε πρόγραμμα επαναγοράς ιδίων τίτλων ύψους 30 δισ. δολαρίων, σε διάστημα 4 ετών.

Θετικά επιδρούν στη σημερινή συνεδρίαση οι χθεσινές ”δηλώσεις” Γκρίνσπαν αναφορικά με τη δυναμική της αμερικανικής οικονομίας, την συγκρατημένη ενίσχυση των επιτοκίων, αλλά και τα παροδικά, όπως τα χαρακτήρισε, σημάδια ”εξασθένησης” της οικονομίας των ΗΠΑ.

Ανάλογα κινείται η μετοχή της General Motors. Η ισχυρότερη αυτοκινητοβιομηχανία ανακοίνωσε κέρδη ύψους 1,3 δισ. δολ. ή 2,36 δολάρια ανά μετοχή για το β΄ τρίμηνο του τρέχοντος έτους, ενώ οι αναλυτές εκτιμούσαν κέρδη 879 εκατ. δολαρίων ή 1,57 δολ. ανά μετοχή.

Αντίθετα, πτώση σημειώνει η μετοχή της Μοtorola, αν και η εταιρία ανακοίνωσε υψηλότερες πωλήσεις και κέρδη για το β΄τρίμηνο του 2004.

Αναλυτές της αγοράς αποδίδουν την υποχώρηση που σημειώνει ο Nasdaq, σε αποκόμιση κερδών από τη χθεσινή συνεδρίαση.

Αξίζει να υπογραμμισθεί ότι από τις 500 εταιρίες που διαπραγματεύονται στον S&P, 107 ανακοίνωσαν αποτελέσματα μέχρι σήμερα εκ των οποίων 75 εξέπληξαν θετικά τους αναλυτές, 11 αρνητικά, ενώ 21 κινήθηκαν στο εύρος των εκτιμήσεων των τελευταίων.

Στις 10.128 μονάδες κινείται ο Dow, καταγράφοντας απώλειες 0,27%, ενώ πτώση 1,55% σημειώνει ο Nasdaq, στις 1.887 μονάδες.

Εξάλλου, πτώση 0,72% σημειώνει ο S&P, στις 1.100 μονάδες.

Σημειώνεται ότι ανοδικά ”έκλεισαν” τα μεγαλύτερα ευρωπαικά χρηματιστήρια, με τον FTSE στις 4.377 μονάδες (0,8%) και τον CAC 40 στις 3.637 μονάδες (0,8%).

Κέρδη και για τον DAX (1,0%), ο οποίος διαμορφώθηκε στις 3.877 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v