George Soros: Ο πιο καλοπληρωμένος HF manager

Ο George Soros έλαβε πακέτο αποδοχών ύψους 750 εκ. δολ. (600 εκ. ευρώ) πέρυσι, καταλαμβάνοντας την πρώτη θέση στη λίστα των 25 καλύτερα αμειβόμενων διαχειριστών hedge fund, τα συνδυασμένα κέρδη των οποίων, σχεδόν διπλασιάστηκαν φτάνοντας τα 5 δισ. δολ., σύμφωνα με σχετική έρευνα.

George Soros: Ο πιο καλοπληρωμένος HF manager
Ο George Soros έλαβε πακέτο αποδοχών ύψους 750 εκ. δολ. (600 εκ. ευρώ) πέρυσι, καταλαμβάνοντας την πρώτη θέση στη λίστα των 25 καλύτερα αμειβόμενων διαχειριστών hedge fund, τα συνδυασμένα κέρδη των οποίων, σχεδόν διπλασιάστηκαν στα 5 δισ. δολ., σύμφωνα με σχετική έρευνα.

Ο κ. Soros έλαβε 50% μεγαλύτερη αμοιβή από τον δεύτερο στην κατάταξη, David Tepper, ειδικό σε ομόλογα υψηλών αποδόσεων της Appaloosa Μanagement, ο οποίος αποκόμισε 510 εκ. δολ. ενώ το πακέτο αποδοχών του τρίτου, James Simons της Renaissance Technologies, ανήλθε σε 500 εκ. δολ.

Ο μέσος όρος των απολαβών των 25 διαχειριστών hedge fund διαμορφώθηκε σε 207 εκ. δολ., σχεδόν διπλάσιος έναντι του μέσου όρου των 110 εκ. δολ. της προηγούμενης χρονιάς. Κανείς από τους 100 διαχειριστές που συμμετείχαν στην έρευνα δεν έλαβε λιγότερα από 65 εκ. δολ.

Τα στοιχεία συγκεντρώθηκαν από το περιοδικό της βιομηχανίας των hedge funds, Institutional Investor Alpha και βασίσθηκαν στις εκτιμήσεις του μεγέθους των hedge funds στην αρχή του 2003, τις επιδόσεις τους καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, τη δομή των προμηθειών και το ιδιοκτησιακό καθεστώς των εταιριών που διαχειρίζονται τα κεφάλαια. Οι αναλυτές τόνισαν πως προτιμήθηκαν οι συντηρητικές εκτιμήσεις, όπου υπήρχε σχετική επιλογή.

Ένας αναλυτής σχολίασε: ”Ο πλούτος που δημιουργείται από τους διαχειριστές hedge funds είναι απλά, συγκλονιστικός. Ποτέ άλλοτε δεν έχουν βγάλει τόσο λίγοι, τόσα πολλά, τόσο γρήγορα”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v