Τεχνολογική στήριξη σε Wall, εν αναμονή Greenspan

Υψηλότερα κινούνται οι δείκτες στη Wall Street, με προεξάρχουσες τις τεχνολογικές μετοχές, εν αναμονή της ομιλίας Γκρίνσπαν ενώπιον της τραπεζικής επιτροπής της γερουσίας. Σε θετικό έδαφος ’έκλεισαν” οι ευρωαγορές.

Υψηλότερα κινούνται οι δείκτες στη Wall Street, με προεξάρχουσες τις τεχνολογικές μετοχές, εν αναμονή της ομιλίας Γκρίνσπαν ενώπιον της τραπεζικής επιτροπής της γερουσίας.

Αναλυτές της αγοράς εκτιμούν ότι ο πρόεδρος της FED θα ανακοινώσει την συνέχιση της πολιτικής συγκρατημένων αυξήσεων των αμερικανικών επιτοκίων, ”ξορκίζοντας” παράλληλα τους πληθωριστικούς φόβους.

Στα εταιρικά νέα, κέρδη σημειώνουν οι τεχνολογικές εταιρίες, με τις semiconductor και networking να σημειώνουν την υψηλότερη άνοδο, ενώ σε αρνητικό έδαφος κινείται η Ford, αφού οι εκτιμήσεις της εταιρίας για το γ΄ τρίμηνο δεν ικανοποίησαν τους επενδυτές.

Εξάλλου, η ενίσχυση του δολαρίου οδηγεί σε χαμηλότερα επίπεδα τις μετοχές των εταιριών χρυσού, ενώ πιέσεις δέχεται και η μετοχή της Delta, ύστερα από τις αρνητικές συστάσεις της JP Morgan για την αεροπορική εταιρία.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι μεγάλες ευρωαγορές ”έκλεισαν” σε θετικό έδαφος, με τον FTSE να καταγράφει κέρδη 0,42%, στις 4.339 μονάδες, τον CAC 40 στις 3.607 μονάδες (0,41%) και το DAX να κερδίζει 0,65%, στις 3.837 μονάδες.

Στις 10.116 μονάδες κινείται ο Dow, καταγράφοντας κέρδη 0,22%, ενώ στις 1.905 μονάδες βρίσκεται ο Nasdaq (1,15%). Κέρδη 0,4% καταγράφει o S&P, στις 1.105 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v