Οι εκτιμήσεις Greenspan ενίσχυσαν τη Wall

Οι εκτιμήσεις Greenspan για ”δυνατή” οικονομική ανάπτυξη στις ΗΠΑ τόσο το 2004 όσο και το 2005, αλλά και οι δηλώσεις του περί συγκρατημένης αύξησης των επιτοκίων, οδήγησαν μεταξύ άλλων, σε θετικό έδαφος τη Wall Street.

Σε θετικό έδαφος ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση η Wall Street, με τις δηλώσεις Γκρίνσπαν να δίνουν στήριγμα στην αγορά.

Αναλυτές της αγοράς εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για τους ”χρησμούς” του προέδρου της FED, προβλέποντας παράλληλα ότι τα υψηλότερα επιτόκια δεν θα σταθούν εμπόδιο στην ανάπτυξη.

Το θετικότερο νέο αποτελεί η εκτίμηση από τον πρόεδρο της FED ότι η ανάπτυξη στις ΗΠΑ θα συνεχιστεί και το 2005, σχολίασαν διαχειριστές κεφαλαίων.

Στα εταιρικά νέα, με κέρδη ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση η αεροπορική Rival, ενώ πτωτικά κινήθηκε η ανταγωνίστρία της Delta, ύστερα από τα αρνητικά ”σχόλια” της JP Morgan για την τελευταία.

Πτωτικά κινήθηκε και η μετοχή της Ford, αφού οι αρνητικές προβλέψεις που πραγματοποίησε η αυτοκινητοβιομηχανία για τα μεγέθη της στο τρέχον έτος, δε στάθηκαν ικανά να αντισταθμίσουν τα θετικά αποτελέσματα β΄ τριμήνου που ανακοίνωσε.

Αντίθετα, κέρδη σημείωσε η Charles Schwab, ύστερα από την απόλυση του διευθύνοντα συμβούλου της και την ταυτόχρονη αντικατάστασή του από τον νυν πρόεδρό της.

Στις 10.149 μονάδες ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση ο Dow καταγράφοντας κέρδη 0,54%, ενώ στις 1.917 μονάδες ”έκλεισε” ο Nasdaq, σημειώνοντας κέρδη 1,76%.

Εξάλλου, κέρδη 0,71% σημείωσε ο S&P, στις 1.108 μονάδες.

Πτωτικά κατά 0,21% κινήθηκε η Εθνική, στα 4,68 δολάρια, ενώ πτώση 2,68% κατέγραψε ο ΟΤΕ, στα 6,28 δολάρια.

Κέρδη 0,96% κατέγραψε η μετοχή της 3Ε, στα 25,1 δολάρια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v