Τεχνολογική ”ώθηση” στη Wall Street

Θετικό κλίμα επικρατεί στη σημαντικότερη χρηματιστηριακή αγορά με τα εταιρικά αποτελέσματα να βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας, ενώ οι χθεσινές ”εκτιμήσεις” Γκρίνσπαν για την αμερικανική οικονομία συντηρούν τις τάσεις.

Θετικό κλίμα επικρατεί στην σημαντικότερη χρηματιστηριακή αγορά με τα εταιρικά αποτελέσματα να κυριαρχούν, ενώ οι χθεσινές ”εκτιμήσεις” Γκρίνσπαν για την αμερικανική οικονομία συντηρούν τις τάσεις.

Κέρδη καταγράφει η μετοχή της Microsoft, ύστερα από την ανακοίνωση ότι θα διανείμει ”ειδικό” μέρισμα ύψους 3 δολαρίων ανά μετοχή το 2004, συνολικού ύψους 32 δισ. δολαρίων.

Παράλληλα η εταιρία ανακοίνωσε πως θα προχωρήσει σε πρόγραμμα επαναγοράς ιδίων τίτλων ύψους 30 δισ. δολαρίων, σε διάστημα 4 ετών.

Θετικά επιδρούν στη σημερινή συνεδρίαση οι χθεσινές ”δηλώσεις” Γκρίνσπαν αναφορικά με τη δυναμική της αμερικανικής οικονομίας, την συγκρατημένη ενίσχυση των επιτοκίων, αλλά και τα παροδικά, όπως τα χαρακτήρισε, σημάδια ”εξασθένησης” της οικονομίας των ΗΠΑ.

Ανάλογα κικείται η μετοχή της General Motors. Η ισχυρότερη αυτοκινητοβιομηχανία ανακοίνωσε κέρδη ύψους 1,3 δισ. δολ. ή 2,36 δολάρια ανά μετοχή για το β΄ τρίμηνο του τρέχοντος έτους, ενώ οι αναλυτές εκτιμούσαν κέρδη 879 εκατ. δολαρίων ή 1,57 δολ. ανά μετοχή.

Εν τούτοις η εταιρία ανακοίνωσε ότι τα κέρδη της ανά μετοχή για το 2004 θα διαμορφωθούν στα 7 δολ. ανά μετοχή, χαμηλότερα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Εξάλλου πτωτικά κινούνται οι τίτλοι της JP Morgan, αφού τα μεγέθη που ανακοίνωσε η εταιρία δεν φαίνεται να ικανοποίησαν τους επενδυτές.

Στις 10.161 μονάδες κινείται ο δείκτης Dow (+0,22%), ενώ κέρδη ύψους 0,81% καταγράφει ο Nasdaq, στις 1.932 μονάδες.

Εξάλλου, ανοδικά κατά 0,28% κινείται ο S&P, στις 1.111 μονάδες

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v