Microsoft και Amazon πιέζουν τη Wall

Πιέσεις στον τεχνολογικό κλάδο σημειώνονται στην αμερικανική κεφαλαιαγορά του NYSE, καθώς τα αποτελέσματα κερδοφορίας από Microsoft και Amazon.com απογοήτευσαν τους επενδυτές.

Πιέσεις στον τεχνολογικό κλάδο σημειώνονται στην αμερικανική κεφαλαιαγορά του NYSE, καθώς τα αποτελέσματα κερδοφορίας από Microsoft και Amazon.com απογοήτευσαν τους επενδυτές.

Η Microsoft ανακοίνωσε κέρδη τέταρτου οικονομικού τριμήνου, ελαφρώς χαμηλότερα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών και προέβλεψε αύξηση των πωλήσεων αλλά χαμηλότερη κερδοφορία έναντι των εκτιμήσεων για το τρέχον τρίμηνο.

Ωστόσο, οι αναλυτές της αγοράς προσέφεραν υποστήριξη στον κολοσσό της πληροφορικής. ”Πιστεύουμε πως υπάρχει μεγάλη σύγχυση αναφορικά με τις προβλέψεις της Microsoft για τα κέρδη της οικονομικής χρήσης του 2005” τόνισε η UBS.

”Η Microsoft είχε αξιοπρεπή οικονομικά αποτελέσματα, αν και λίγο χαμηλότερα των προσδοκιών. Το ίδιο συμβαίνει και με τις Amazon.com και Coca-Cola” τόνισε ο Larry Eachtel, αναλυτής της Wachovia Securities.

H μετοχή της εταιρίας διαδικτύου Amazon.com ίσως βρει κάποιο σημείο στήριξης μετά από τις χθεσινές απώλειες κατά 5,5%, μετά από ανακοίνωση για κέρδη δευτέρου τριμήνου, χαμηλότερα των στόχων της εταιρίας.

Στον αντίποδα, η εταιρία Xerox Corp. αναθεώρησε θετικά τις προβλέψεις κερδοφορίας για το σύνολο της τρέχουσας χρήσης, σε 80-84 σεντς ανά μετοχή, έναντι προηγούμενων εκτιμήσεων για 67-72 σεντς ανά μετοχή, γεγονός που ίσως αποτυπωθεί στην χρηματιστηριακή της αξία.

Συγκεκριμένα, ο δείκτης Dow Jones διαμορφώνεται, στις 10.029,33 μονάδες σημειώνοντας απώλειες της τάξεως του 0,20%, ο δείκτης υψηλής τεχνολογίας Nasdaq εμφανίζει απώλειες της τάξεως του 0,96%, στις 1.870,95 μονάδες, ενώ απώλειες της τάξεως του 0,36% σημειώνονται στον S&P 500, στις 1.092,92 μονάδες.

Εν τω μεταξύ, σταθεροποιητικές τάσεις παρουσιάζονται στις βασικές ευρωπαϊκές αγορές, με τον δείκτη FTSE 100 του Χρηματιστηρίου του Λονδίνου να σημειώνει κέρδη 0,71% στις 4.336,00 μονάδες, τον γαλλικό δείκτη CAC 40 να ενισχύεται οριακά, κατά 0,03% στις 3.573,79 μονάδες και τον δείκτη Dax του Χρηματιστηρίου της Φρανκφούρτης να διαμορφώνεται στις 3.800,92 μονάδες με επίσης οριακές απώλειες 0,02%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v