Στο ”κόκκινο” η Wall - χαμηλά έτους για Nasdaq

Aδυναμία συγκράτησης των αρχικών κερδών ”επέδειξε” τελικώς η Wall Street, με το Dow να ανθίσταται περισσότερο - ελέω Microsoft και τους επενδυτές να προχωρούν από νωρίς σε αποκόμιση κερδών στο Nasdaq, ενώ τα εταιρικά αποτελέσματα βρέθηκαν για άλλη μια συνεδρίαση στο προσκήνιο.

Aδυναμία συγκράτησης των αρχικών κερδών ”επέδειξε” τελικώς η Wall Street, με το Dow να ανθίσταται περισσότερο - ελέω Microsoft - τους επενδυτές να προχωρούν, από νωρίς σε αποκόμιση κερδών στο Nasdaq (που υποχώρησε σε χαμηλά έτους), ενώ τα εταιρικά αποτελέσματα βρέθηκαν για άλλη μια συνεδρίαση στο προσκήνιο.

Εξάλλου, σημαντική υποχώρηση (18,87%) σημείωσαν οι μετοχές της Imclone, κατόπιν της ανακοινώσεως της εταιρίας για τις απογοητευτικές πωλήσεις ενός σημαντικού φαρμάκου της.

Πτωτικά κινήθηκαν και οι τίτλοι της Mercury Interactive, αφού η εταιρία ανακοίνωσε αποτελέσματα β΄ τριμήνου που δεν ικανοποίησαν τους αναλυτές, ενώ ανάλογη ”δυσαρέσκεια” προκάλεσαν και οι εκτιμήσεις της για τα μεγέθη της στο γ΄ τρίμηνο του 2004.

Aπώλειες (7,15%) σημείωσε και η Motorola, με τη μετοχή να ”δέχεται” πιέσεις ύστερα από τα σχόλια των αναλυτών για την πορεία του κλάδου των κινητών τηλεφώνων. Εν τούτοις τόσο τα έσοδα όσο και οι πωλήσεις της εταιρίας στο β΄ τρίμηνο του 2004 ήταν υψηλότερα από το αντίστοιχο περσινό χρονικό διάστημα.

Εξάλλου, θετικά (2,12%) κινήθηκε η Microsoft ύστερα από την ανακοίνωση ότι θα διανείμει ”ειδικό” μέρισμα ύψους 3 δολαρίων ανά μετοχή το 2004, συνολικού ύψους 32 δισ. δολαρίων.

Παράλληλα η εταιρία ανακοίνωσε πως θα προχωρήσει σε πρόγραμμα επαναγοράς ιδίων τίτλων ύψους 30 δισ. δολαρίων, σε διάστημα 4 ετών.

Aμετάβλητοι οι τίτλοι της Lucent, με την εταιρία να ”προσδοκά” υψηλότερη κερδοφορία για το τρέχον έτος, σύμφωνα με ανακοίνωσή της.

Θετικά επέδρασαν στη σημερινή συνεδρίαση οι χθεσινές ”δηλώσεις” Γκρίνσπαν αναφορικά με τη δυναμική της αμερικανικής οικονομίας, την συγκρατημένη ενίσχυση των επιτοκίων, αλλά και τα παροδικά, όπως τα χαρακτήρισε, σημάδια ”εξασθένησης” της οικονομίας των ΗΠΑ.

Αξίζει να επισημανθεί ότι από τις 161 εταιρίες του S&P που έχουν ανακοινώσει αποτελέσματα, οι 112 εξ αυτών εξέπληξαν ευχάριστα τους αναλυτές, 16 τους ”απογοήτευσαν”, ενώ 33 κινήθηκαν στο εύρος των εκτιμήσεων των τελευταίων.

Στις 10.046 μονάδες ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση ο δείκτης Dow, καταγράφοντας απώλειες 1%, ενώ πτώση 2,2% κατέγραψε ο τεχνολογικός Nasdaq (1.874 μονάδες).

Εξάλλου, πτώση 1,33% σημείωσε ο S&P, διαμορφούμενος στις 1.093 μονάδες.

Πτώση 0,64% σημείωσε η Εθνική, στα 4,65 δολάρια, ενώ πτωτικά (0,8%) κινήθηκε και η μετοχή του ΟΤΕ, στα 6,23 δολάρια.

Αντίθετα, κέρδη 1,07% σημείωσε η μετοχή της 3Ε, στα 25,43 δολάρια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v