Microsoft: Μέρισμα-”ρεκόρ” στον τεχνολογικό κλάδο

Τη διανομή ειδικού μερίσματος ύψους 32 δισ. δολαρίων, ήτοι 26 δισ. ευρώ, που αντιστοιχεί σε 3 δολάρια ανά μετοχή θα διανείμει η Microsoft, το οποίο αποτελεί ποσό-”ρεκόρ” για εταιρίες του τεχνολογικού κλάδου. Επίσης η εταιρία σχεδιάζει την αγορά ιδίων μετοχών αξίας 30 δισ. δολαρίων.

Microsoft: Μέρισμα-”ρεκόρ” στον τεχνολογικό κλάδο
Τη διανομή ειδικού μερίσματος ύψους 32 δισ. δολαρίων, ήτοι 26 δισ. ευρώ, ανακοίνωσε την Τρίτη ο τεχνολογικός κολοσσός Microsoft, ποσό- ”ρεκόρ” για εταιρίες του τεχνολογικού κλάδου.

Επίσης, η εταιρία σχεδιάζει την αγορά ιδίων μετοχών αξίας 30 δισ. δολαρίων μέσα στα επόμενα τέσσερα χρόνια, καθώς και τον διπλασιασμό του ύψους του κανονικού μερίσματος που διανέμει, στα 32 cents ανά μετοχή ή στα 3,5 δισ. δολάρια ανά έτος συνολικά.

Αναλυτικότερα, το ειδικό μέρισμα ανέρχεται σε 3 δολάρια ανά μετοχή και η καταβολή θα ξεκινήσει από τις 2 Δεκεμβρίου, αφού βέβαια εγκριθεί από τους μετόχους.



Η Microsoft κατέληξε στην εν λόγω απόφαση, για τη διανομή μεγάλου ύψους ”ειδικού” μερίσματος, έπειτα από την επιτυχή διευθέτηση νομικών υποθέσεων που την ταλάνιζαν, απαντώντας σε επικρίσεις που την κατηγορούσαν για συντηρητική χρηματοοικονομική πολιτική.

Ακόμα και μετά την καταβολή του μερίσματος-”ρεκόρ”, τα ρευστά διαθέσιμα της εταιρίας θα διαμορφωθούν στο αξιοσέβαστο ποσό των 25 δισ. δολαρίων, σχεδόν στο ίδιο ύψος με το σύνολο των διαθεσίμων που κατείχε προ τριετίας.

Σημειώνεται πως ο ιδρυτής του κολοσσού, Bill Gates, σύμφωνα με εκτιμήσεις, θα λάβει 3 δισ. δολάρια από το σύνολο του ανακοινωθέντος ειδικού μερίσματος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v